Atılım Berlin
Berlin’de geleneksel olarak akşam saatlerinde yapılan Devrimci 1 Mayıs yürüyüşüne 30 bine yakın devrimci, antifaşist, anarşist yürüdü. Berlin’de göçmenlerin yoğun yaşadığı Neukölln ve Kreuzberg semtlerinde yapılan ve oldukça canlı, militan geçen enternasyonal içerikteki yürüyüşte komünist ve sosyalist örgütler ayrı bir kortej oluşturdu.
YS, Zora, Priede Rebellion, KA, KF, KG, FKO örgütlerinin ortak kortejinde yapılan konuşmalarda, Alman emperyalizminin savaş ve halkı yoksullaştıran politikası teşhir edildi. İnsanlığı bu barbarlık rejiminden kurtaracak olanın sosyalizm olduğu ve bunun için örgütlü mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Kadın katliamlarına, LGBTÍ+’lara, göçmenlere yönelik saldırılara, ırkçı ve faşist hareketlere karşı sokakta mücadelenin büyütüleceği vurgulandı. Polisin Oldenburg kentinde katlettiği Lorenz için adalet çağrısı yapıldı.
KGÖ adına yapılan konuşmada, Taksim’e yürüyenler selamlandı. TSP’nin okunan mesajında, hapishanelerde bulunan on binlerce politik tutsağın 1 Mayıs’ı kutlandı ve Politik tutsakları sahiplenme çağrısı yapıldı.












