Atılım Köln
Mayıs şehitleri şahsında Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun için Almanya’nın Köln kentindeki İntersaaal salonunda binler bir araya geldi. Altun ve Kaytan ailelerinin de katıldığı anma etkinliği saygı duruşuyla başladı, Gülbang ile devam etti.
MLKP güçlerinin de yoğun katılım gösterdiği anma etkinliğinde, sürgündeki vekiller, Kürt Toplum Merkezleri, Tutsakların Sesi Platformu (TSP), AGİF, AVEG-KON, Young Struggle yer aldı.
Abdullah Öcalan’ın gönderdiği mesaj okununca kitle “biji Serok Apo” sloganıyla salonu inletti. Duran Kalkan, yazmış olduğu şiir ile sinevizyonla anma etkinliğine katıldı
Ölümsüzleşenlerin aileleri sahneye alınınca “Şehit Namırın” sloganları ve alkışlarla inledi salon
Rıza Altun’un kız kardeşi bütün devrim şehitlerini saygıyla anarak başladığı konuşmasında, “Tuzluçayırda başlayan Apocular milyonlara dönüştü. Acılardan, kan ve gözyaşından bu günlere geldik. Kardeşim Fuat halkımızın tanımıyla halkımızın kütüphanesi ve dervişidir. Onlar ölümsüzdürler” dedi.
Ali Haydar Kaytan’ın ailesi adına yapılan konuşmada, “Bizi yalnız bırakmayan sizleri selamlıyoruz. Başta Ölümsüzleşenlerimizin ailelerini selamlıyorum. Bu yeni sürecin başarıya ulaşması için çalışacağız. Onlar bize hakikati gösterdiler, biz de hakikatın izini süreceğiz.” diye belirtildi.
Kardeşi Hayrettin Altun’un gönderdiği mesaj okundu. Mesajda, “Kürdistan halkının Fuat’ı bizim Rıza yoldaşımızın hayatı hep mücadeleydi. Zindanlar onu teslim alamadı. O daima bizimle ve Kürdistandadır” vurgusu yapıldı.
Ferda Çetin ise yaptığı konuşmada, “Onların ardından konuşmak zor. Onlarla yoldaş olmak onurdur. Onlar Dersim Soykırımında rızalık alarak zindanlarda, hakikat arayışında bütünleştiler ve e daima hakikat mücadelesinde yaşayacaklar” dedi.
Rıza Altun ve Ali Haydar Kaytan yoldaşların yaşamlarından kesitlerin aktarıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
TJK-E adına yapılan konuşmada “halkımızın başı sağ olsun. Mayıs Şehitleri hakikatin gerçekliğidir. Bugün ölümsüzleşen Fuat, Mazlum, Ali Haydar yoldaşlarımızın kanları var. PKK işte bu ruhtur. dedi.
KNK adına yapılan konuşmada “bu devrimciler Kürdistan için en güzel kitaptırlar” vurgusu yapıldı.
Etkinlikte ölümsüzleri tanıyan mücadele yoldaşları da söz alarak duygu ve düşühcelerini aktardılar.
“Sevgili yoldaşlar, Sevgili dostlar, şehit ailelerimiz. Marksist Leninist Komünistler olarak,
Değerli iki yoldaşımızı kaybetmenin acısı ve öfkesi içerisindeyiz.
“Ali Haydar Kaytan, Rıza Altun, iki adanmış ömür, iki çınar, iki yiğit devrimci, iki kararlı yoldaştı.
“PKK gibi Kürt halkının özgürlüğüne kendisini adayan bir partinin kurucu önderlerinden Ali Haydar Kaytan ve PKK’nin kuruluşunda emeği olan Rıza Altun gibi iki yoldaşımızı anmak, onların ideallerini unutmamak boynumuzun borcudur. Onları saygı ve minnetle anıyoruz.
“İki önder yoldaşımız bir halkın kimlik kazanmasında, bilinçlenmesinde büyük bir iradedir.
“İki komutan yoldaş, faşizmin, sömürgeciliğin ordularına karşı muazzam bir savaş gücüdür.
“İki lider yoldaş ‘soykırımları asla unutturmayacağız’ diyerek, hesap soran hafızalarımızdır.
“Üniversitelerde, kentlerde, dağlarda halkın içinde örgütçü, savaşçı, milyonların serhildanlaşmasında öncüydüler.
“Onlar Bakur’dan Başur’a, Rojava’dan Rojhilat’a Kürdistan devriminin yaratıcılarıydılar.
“Şehit Namırın”
Duran Kalkanın göndermiş olduğu sinevizyon mesajında “Rıza Altun Çubukta 6 kişiyle önderlikle yürüdüler. Hizmetleri büyüktür arkadaşların, Çubuk militanları bizim içim önderlik düzeyidir. Onlara çok şey borçluyuz çok.
Anma etkinliği “Ey Şehid” marşıyla. Sloganlarla coşkuyla sona erdi.