18 Nisan 2026 Cumartesi - 01:07
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
Banner 2023 - copy
Banner 2023
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • LGBTI+
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • LGBTI+
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

İGİF: Devrimci Harekete Avrupa’da tasfiyecilik, korku iklimi yaratmak, ajanlaştırma politikalarına derhal son verilmelidir 

13 Temmuz 2025 Pazar- 09:35
İGİF: Devrimci Harekete Avrupa’da tasfiyecilik, korku iklimi yaratmak, ajanlaştırma politikalarına derhal son verilmelidir 

Screenshot

PaylaşTwitWhatsapp

Atılım İsviçre 

Son yıllarda faşist şeflik rejimi Türkiye’deki, Kürdistan’daki ve Ortadoğu’daki ırkçı faşist saldırganlığını Avrupa’ya taşımıştır. Emperyalist devletlerle birlikte Türkiyeli, Kürdistanlı devrimci, sosyalist, Kürt yurtseverleri ve Alevi inancındaki göçmenlere karşı katliamlar, geri göndermeler, tutuklamalar, kurum baskınları vb. gibi uygulamaları hayata geçirmektedirler. İGİF’e bağlı BEKSAM’da göçmenlerin kriminalize edilmesini protesto eden bir kampanya başlatılmış bulunmaktadır. 

https://avegkon.com/wp-content/uploads/2025/07/WhatsApp-Video-2025-07-12-at-20.59.43-2.mp4

BEKSAM’DA GÖÇMENLERİN KRİMİNALİZE EDİLMESİNE KARŞI  KAMPANYA BAŞLATILDI 

 Dün çeşitli yurtsever, devrimci güçlere karşı izlenen bu politikalar bugün AVEG-KON, ACTİT, GİK-DER, İGİF ve bağlı derneklere karşı yapılmaktadır. Ülkeye giden kurum yöneticilerimiz, üyelerimiz ve dostlarımız gece, piknik, festival, toplantı, kongre, yürüyüş gibi meşru, yasal etkinlik ve eylemlere katıldıkları için Türkiye’ye gittiklerinde gözaltına alınıyor, sorguya çekiliyor, tehdit ediliyorlar ve ajanlık dayatılıyor. Bu saldırı, sindirme ve korkutma politikalarına bir tepki ortaya koymak için 12 Temmuz tarihinde Basel Kantonu’nda  İGİF’in çağrısıyla bir açıklama yapıldı. Büyük çoğunluğunu haklarında soruşturma yürütülen, dava açılan, gözaltına alınanların oluşturduğu bir kitlenin katılımıyla BEKSAM’da göçmenlerin kriminalize edilmesini protesto eden bir kampanya başlatılmış bulunmaktadır. Konuya ilişkin İGİF Eşbaşkanı Hüseyin Torun’un Türkçe ve Almanca yaptığı açıklama şu şekildedir.

İGİF EŞBAŞKANI HÜSEYİN TORUN: HALKLARIMIZI FAŞİST UYGULAMALARA KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ 

“Basına ve Kamuoyuna

Politik ve ekonomik sebeplerden dolayı göçmenler; 1970’li yıllardan bugüne Türkiye ve Kürdistan’dan Avrupa’nın birçok ülkesine göç etmiştir.

Bu göçler esnasında yasadışı yollar kullanılmaktadır. Bu yolculuklar süresince, insan aklına gelmeyen taciz, tecavüz, katliam ve ölümler yaşanmıştır. Bu vahşet bugün hala artarak devam etmektedir. Binlerce insan denizlerde ve göç yollarında yaşamlarını kaybetmiştir. Tüm bunları aşarak “daha güvenli ve insanca yaşanabilir” topraklara, ülkelere ulaştıklarında korunma ve iltica taleplerinde bulunmaktadırlar.

Özellikle 1970’lerden sonra Türkiye ve Kürdistan’dan göçlerin nedeni Politik özgürlüğün olmayışı, işkence ve tutuklanma korkusu ve kaygısı nedeniyle canı pahasına göç etmiş milyonlarca göçmen Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde kendi dilinden, kültüründen, arkadaşlarından ve ailelerinden uzaklaşmak pahasına bulundukları ülkelerde yeni bir entegrasyon süreci yaşamak zorunda kalmışlardır. Bu entegrasyon sürecinden yaşadıkları ayrımcılık ve dünyada yükselen ırkçılığa karşı kendi kültürlerini yaşatabilmek ve yerli halklarla birlikte eşit haklara (politik ve ekonomik) olarak eşit sosyal ve siyasal haklarını kazanabilmek için kendi dernek ve federasyonlarını kurarak bu mücadeleyi burada da vermeye devam etmektedirler.

Ancak Türk devletinin faşizan uygulamaları durmak bilmiyor. Yıllardır büyük çabalarla entegrasyonunu tamamlayıp kendi ülkesine dönmek ya da ziyaret etmek isteyen üye ve dostlarımızı hava alanlarında çocuklarının yanında göz altına almaktadır. Bu göz altına alma gerekçeleri ise bir piknikten, bir konserden ve çeşitli demokratik talepli eylem ve etkinliklere katılma gerekçesi olmaktadır.

Göz altına alınan göçmenlere insanlık dışı bir uygulama ile işbirliği ve ajanlık dayatılmaktadır. Yani insanlığını, onurunu satmaları istenmektedir. Bu dayatma bazan çocuklarının gözü önünde yapılmaktadır. Tekrar geri dönememekle tehdit edilmektedirler. Bazen ailelerini görememekle tehdit edilmektedirler. Önlerine konulan resimlerle ilgili akla hayale gelmeyen sorular sorarak tanısın ya da tanımasın o kişiler hakkında ifade vermeye zorlanmaktadırlar. Bu insanlık dışı uygulamalarla Avrupa’da demokratik faaliyet yürüten ve göçmenlerin göçmenlikten kaynaklı sorunlarının çözümü için mücadele eden, GİK-DER, İGİF, ACTİT, AGİF, AVEG-KON gibi kurum ve federasyonları kriminalize ederek aynı faşist uygulamalara devam etmektedirler. Etkinliklerde çekilen fotoğraf ve videolar gerekçe gösterilerek soruşturma ve davalar açılmaktadır. Ülkeye giden bazı üye ve dostlarımıza yurtdışı yasağı koyularak buradaki yaşamını, işini kaybetmesine neden olmaktadırlar. Faşist Türk devleti, bu insan haklarına aykırı insanlık dışı uygulamalarından bir an önce vazgeçmesini istiyoruz.

Avrupa’da yaşayan demokrat, duyarlı, yerli ve göçmen tüm halklarımızı ve kurumlarımızı duyarlı olmaya, bu faşist uygulamalara karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. İGİF”

Türk Devletinin faşist saldırılarını durdurun.

Yapılan açıklamanın ardında haklarında soruşturma başlatılan politik göçmen üyelerimiz de açıklamalarda bulundular.

ALİ ORAK: FAŞİZMİN SALDIRISINI ÖRGÜTLENEREK YANIT VERECEĞİZ 

İGİF Yönetim Kurulu üyesi Ali Orak, “Faşist Türk Devleti’nin sınır tanımayan uygulamaları devam ediyor. Göçmenlerin Avrupa’daki sorunlarının dışında Türkiye’ye giden, gitmek zorunda kalan ya da zorunlu olarak buradan gönderilen insanların önüne bazı resimler, bazı fotoğraflar konularak fotoğraflardaki kişilerle ilgili tanısın ya da tanımasın kişilerle ilgili burada ne yaptıklarına ilişkin bilgi vermeye zorlanıyorlar. Bu yöntemle hem kişiler hem de kurumlara dönük kriminalizasyon saldırılarıyla karşı karşıya kalınıyor. Bu saldırıların bitirilebilmesi için Avrupa’daki göçmen işçi ve emekçilerin yerli demokratların ve sosyalistlerin mutlaka bir araya gelip bu insan haklarına aykırı, ajanlık ve işbirlikçi dayatmalarına mutlaka bir son vermek gerektiğini buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Avrupa’daki kurumlarımız göçmenlerin sadece ekonomik sorunlarıyla değil, aynı zamanda kültürel ve demokratik sorunlarıyla ilgili de çalışmalar yürütüyorlar. Burada göçmenlere kendi öz değerleri üzerinde bir yaşam alanı oluşturmalarını sağlamak için bir araya geliyorlar, birlikte yaşamanın yolunu açan kurumlardır. Bu kurumları yok etmek, kriminalize etmek için Türk devleti faşizan uygulamalarını sınırlar ötesine taşıyarak buradaki yaşamımıza da müdahale etmeye çalışıyor. Buradaki yaşayacağımız herhangi bir sorunun sorumlusu faşist Türk Devleti’dir. Aynı zamanda bu tür saldırı ve sorunlara karşı duyarsız kalan ve sessiz kalan İsviçre ve Avrupa devletleri de sorumludur. İnsan hakları kurumlarına çağrımızdır. Türk Devletinin faşist saldırılarını durdurun.”

“Türk Devleti’nin bu saldırıları tesadüfü değil ve yeni de değildir. Bu ara yoğunlaşmış halde İGİF ve AVEG-KON üyelerini hedef almışlardır. Hedefleri net. Bir korku ve sindirme ortamı ve imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar. Biraz da başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Bunu kırmamız gerekiyor. Biz meşru ve haklı bir mücadelenin gereğini yapıyoruz. Biz kendi yaptığımız işlerin arkasında duracağız ve meşruluğunu savunacağız. Geri adım atmayacağız. Faşizmin korku yaratma saldırısını, örgütlenerek püskürtmek ve yanıt olmamız gerekiyor.”

TUNCAY KILIÇ: KURUMLARIMIZI DAHA ÇOK SAHİP ÇIKALIM 

Bu bağlamda politik göçmen Tuncay Kılıç, “İGİF ne yapmış? Konser yapmış. Demokratik taleplerin karşılanması ve bu taleplere Avrupa’dan ve İsviçre’den ses vermesi ve destek olması dışında, göçmenlerin Avrupa’da yalnızlaşması, bireyselleşmesi, çürümesinin önüne geçmek dışında, buradaki Türkiye ve Kürdistan toplumu kültürel, geleneksel ve demokratik aktivitelerin dışında ne yapmış? Yapmak istedikleri buradaki göçmenler hakkında soruşturmalar açarak birliğin, beraberliğin ve dayanışmayı savunmanın önüne geçmek. Biz İGİF üyeleri ve dostları olarak daha çok kurumlarımıza sahip çıkmak, mücadelenin içinde yer almak gerekiyor. Bugün burada bulunmamızın ana nedeni demokrasiye, demokratik taleplere, Türkiye’deki anti demokratik yasalara ve saldırılara karşı Avrupa’da daha çok mücadele etmek ve tepki vermemiz gerekiyor. Ana sorun birliğimizi, beraberliğimiz, kurumlarımıza sahip çıkmamızın önüne engel olmak istiyorlar. Bir korku iklimi yaratmak amacındadırlar. Bu saldırıları kurumlarımıza daha çok sahip çıkarak aşacağımızı düşünüyorum. İsviçre’de de göçmenlerin güvenlik sorunları yaşadığı ortadadır. Bu yüzdende tüm kamuoyu duyarlı olmalıdır.”

HÜSEYİN YETER: BU SALDIRI DEVRİMCİ HAREKETE DÖNÜK TASFİYECİ SALDIRININ BİR PARÇASIDIR 

Hüseyin Yeter, “Ben bu sorunu devrimci harekete dönük tasfiyeci saldırının bir parçası olarak görüyorum. Gizli tanık ve gözaltı korkusu, devrimci örgütlerin çevresinde olan ve yakın duran insanları uzaklaştırma yönünde devletin bir faşist taktiğidir. Dün farklı bir biçimde yürütüyordu, bugün de bu haliyle yapmaya çalışıyor. Aleviler üyelerinin gözaltına alınmasına karşı bayrak ve pankart taşımama kararı alıyorlar. Bu faşist saldırılara karşı sinerek, geriye çekilerek mücadele yürütülemez. Bunların üstüne üstüne gitmek lazım. Faşist saldırılar meşru mücadele ile geriletilebilir. Biz de bunu yapabilmeliyiz. Bu anlamda İGİF’in başlatmış olduğu bu kampanyayı önemsiyorum ve bu sadece İGİF’in de sorunu değil, tüm Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci örgütlerin ya da kurumların sorunudur. Dolayısıyla devrimciler ve yurtseverler ortak bir kampanyayla buna karşı mücadele yürütmelidir. Bu sadece sömürgeci faşizmin izlediği bir politika değil, aynı zamanda Avrupalı emperyalistlerin de iş birliğiyle Türkiye’ye destek verdikleri saldırıların ve katliamların bir parçasıdır.”

 

Etiketler: ajanlaştırmaİGİFtasfiyecilik

İlgili İçerikler

Emperyalist savaş ve talana karşı 1 Mayıs’a – Atılım Avrupa / Perspektif*

Emperyalist savaş ve talana karşı 1 Mayıs’a – Atılım Avrupa / Perspektif*

17 Nisan 2026 - 14:46

2026 1 Mayıs’ına tüm dünyada işçi sınıfı ve emekçilere karşı kapitalist sömürü koşullarının iplerinin daha da sıkıldığı, emperyalistler arası rekabet...

Atılım Gazetesi Başyazı/ 1 Mayıs’ta icazetçi ayrışma ve mücadeleci Taksim iradesi

Atılım Gazetesi Başyazı/ 1 Mayıs’ta icazetçi ayrışma ve mücadeleci Taksim iradesi

17 Nisan 2026 - 14:29

Toplumun yarısından fazlası faşist şeflik rejimine ve onun yasaklarına tepkiliyken, günden güne yayılmaya ve artmaya devam eden bu tepki kendisine...

Berlin’de Küba ile dayanışma etkinliği

Berlin’de Küba ile dayanışma etkinliği

17 Nisan 2026 - 14:00

Almanya’nın başkenti Berlin’de gençlik örgütü "Student Resistance" Küba’daki hastanelere güneş panelleri satın almak için bağış toplamak amacıyla bir dayanışma turnuvası düzenledi....

Fransa’da Ivana Hoffmann’ı anlatan kitabın tanıtım etkinlikleri sürüyor

Fransa’da Ivana Hoffmann’ı anlatan kitabın tanıtım etkinlikleri sürüyor

17 Nisan 2026 - 10:48

Atılım Fransa Fransa’nın Vendée bölgesinde, La Roche-sur-Yon şehrinde Ivana Hoffmann’ı anlatan kitabın tanıtım etkinliği yapıldı.  2015 yılında Rojava’da, IŞİD’e karşı...

TSP: Tüm politik tutsaklara özgürlük

TSP: 17 Nisan Filistinli Tutsaklar Günü. Filistinli Tutsaklara Özgürlük!

16 Nisan 2026 - 10:38

1974’ten bu yana Filistinli Tutsaklar Günü olarak belirlenen 17 Nisan’da „Filistinli Tutsaklara Özgürlük” şiarıyla alanlardayız. 17 Nisan, işgalci Siyonist İsrail...

Daha fazla yükle
Sonraki yazı
Berlin’de 10. Yılında Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet paneli

Berlin’de 10. Yılında Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet paneli

Haber Takvimi

Temmuz 2025
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Haz   Ağu »

ÖZGÜR HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • Fransa’da Ivana Hoffmann’ı anlatan kitabın tanıtım etkinlikleri sürüyor

    Fransa’da Ivana Hoffmann’ı anlatan kitabın tanıtım etkinlikleri sürüyor

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Berlin’de Küba ile dayanışma etkinliği

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Emperyalist savaş ve talana karşı 1 Mayıs’a – Atılım Avrupa / Perspektif*

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Hamburg’da sosyalist tutsaklarla dayanışmak için Kültür-Sanat etkinliği gerçekleştiriliyor

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Sosyalist gençler Britanya’da Bahar Kampı düzenledi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
  • DATENSCHUTZERKLÄRUNG
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • LGBTI+
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D