Atılım Stuttgart
Almanya’nın Stuttgart kentinde İsrail Siyonizminin Gazze’ye yönelik başta gıda olmak üzere her türlü insani ihtiyaçların girışini engelleyen ablukasına karşı binlerce kişi sokağa çıktı, İsrail Siyonizmini ve ablukaya göz yuman batılı emperyalist ülkelerin tutumunu teşhir etti.
Eyleme Palestine Komite ve Filistinli örgütler öncülük etti. Kitle Schlostplatz’da toplandı, uzunca bir süre Stuttgart sokaklarında yüründü. Yürüyüş devam ettikçe kitlenin sayısı arttı. Eyleme çoğunlukta başta Filistinli göçmenler olmak üzere Ortadoğulu göçmenler katıldı.
Filistin bayrakların açıldığı eylemde başka bayrakların açılmasına izin verilmedi. Stuttgart merkezde HTŞ’ye destek amaçlı Suriye bayraklarıyla eylem yaptıktan sonra toplu bir şekilde yine Suriye bayraklarıyla Filistin eylemine destek vermek isteyen kalabalık grubun eyleme katılmasına izin verilmedi.
Eylemde yapılan konuşmalarda Gazze’de uygulanan ablukanın son verilmesi, emperyalist ülkelerin Israil’in bu vahşete dayalı politikasından vazgeçmeye zorlaması için harekete geçmesi istenildi.
Eyleme AGİF, YS ve ZORA da katıldı. Çeşitli Alman antifaşist örgütler de eylemde yerini aldı. Yürüyüş boyunca “Filistin’e Gazze’ye Özgürlük, Soykırımı Durdurun, Gazze’ye dönük ablukayı kaldırın, Yaşasın enternasyonal dayanışma, ABD ve Almanya finansçı Israil bombacı, Filistin halkı yalnız değildir” sloganları atıldı.











