Dün gece saatlerinde Küresel Sumud Filosu’nun “Family Boat” (Aile) adlı gemisi, Tunus Sidi Busaid Limanı’nda drone saldırısına uğradı. Saldırıda kimse yaralanmazken gemide hasar gerçekleşti.
Bu saldırının, filonun Gazze’ye yelken açmasını engellemek amacıyla yapılan bir gözdağı denemesi olduğunu biliyoruz. Nasıl ki Filistin halkının iradesi saldırılarla kırılamadıysa, bu saldırı da Filistin dostlarının iradesini kıramayacak! Hiçbir tehdit ve göz korkutma girişimi, filonun Gazze’ye yelken açmasına, insani koridorun yaratılmasına engel olamayacak!
Tekrardan haykırıyoruz: Hepimiz o gemilerdeyiz! Yapılan saldırı hepimizedir, Filistin halkıyla dayanışan herkesedir. Saldırının hedefi ezilen dünya halklarıdır. Bundan dolayı bu saldırıyı püskürtme ve bu tarihsel yolculuğun gerçekleşmesini sağlamak da hepimizin görevidir!
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) olarak, bütün Filistin dostlarını Küresel Sumud Filosu’nu sahiplenmeye, kentlerde dayanışma komiteleri kurmaya, eylemler, imza kampanyaları, örgütlenme toplantıları, pankart eylemleri ve farklı biçimlerle işbirlikçi Avrupa devletlerini teşhir etmeye ve bu tarihsel eylemle dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz!
O filoda sadece yardım malzemeleri değil, bütün bir insanlığın onur ve haysiyeti de vardır! Soykırım ve ablukaya karşı insanlık onurunu savunmak için sokağa, eyleme!
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON)











