Atılım Köln
Almanya’nın Köln kentinde İslamcı HTŞ (Heyet Tahrir el-Şam) ve Suriye Geçiş Hükümetinin Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerini saldırısı protesto edildi. Eyleme Köln Viyan Kadın Meclisi, Köln Demokratik Toplum Merkezi, AGİF üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Yapılan konuşmalarda, Suriye’deki İslamcı grupların Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile yapılan anlaşmaları ihlal ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Halep’teki Kürt sivil nüfus sistematik olarak baskı altında tutuluyor. Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri kuşatıldı, insani yardım kısıtlandı. Halk bu tacizi protesto ettiğinde HTŞ güçleri insansız hava araçları, tanklar ve gerçek mermilerle saldırdı.”
Eylemciler, “Kürdistan halkı statüsünü kazanacak, düşmanlık üzerine kurulu sistemler tarihin çöplüğüne atılacaktır” diyerek mücadele kararlılığını vurguladı.











