Atılım İngiltere
Kasım ayının geleneksel anma törenine uygun olarak sosyalist gençlik örgütünün Young Struggle, enternasyonal militan Ivana Hoffmann (Avaşin Tekoşin Güneş) için İngiltere’nin üç kentinde kitap tanıtım etkinliği düzenledi. Tur Birmingham’da başladı, ardından Manchester’da devam etti ve Londra’da sona erdi.

Sosyalist gençlik örgütünün İngiltere’nin Birmingham kentinde düzenlediği ilk etkinlikti. Gençler, 10. ölüm yıldönümünde yoldaşları Ivana Hoffmann’ı anarak selamladılar.
Etkinlikler, Ivana Hoffmann’ın hayatının tanıtımıyla başladı. Alman işçi sınıfından bir anne ve Togolu bir babanın kızı olarak dünyaya gelen Ivana, Duisburg’da büyüdü ve ezilen halkların kurtuluşu için yüreği atan güçlü ve adanmış bir komünist kadın olarak sosyalist mücadeleye katıldı. 18 yaşında, Rojava/Kuzeydoğu Suriye’deki özgürlük mücadelesine katılma kararı aldı ve YPJ saflarında ve MLKP’nin kızıl bayrağı altında kahramanca mücadele etti, Hristiyan köyü Til Temir’in halkını İslamcı IŞİD çetelerine karşı savunurken şehit oldu.
Ivana Hoffman “Umudun Enternasyonal Savaşçısı” kitabının tanıtımına katılanlar tartışma ve yorumları sırasında, Ivana’nın mutlu ve asi karakterini özetleyen kitaptan alıntıları yüksek sesle okudu. Partisine yazdığı mektupta kendisini “aşk ve umudun gerillası” olarak nitelendiren Ivana’nın hedefleri, Kürdistan’daki arkadaşları, ailesi ve komutanlarının birçok raporunda belgelendi. Yeliz Erbay’ın (Bercem Renas) Ivana hakkındaki anlatımı, etkinliğin tartışmasında öne çıktı.
Genç kitle, özellikle Ivana’nın Rojava’ya gitmeden hemen önce yazdığı mektubu, Ivana’nın merakını, isyankarlığını ve otoriterlik karşıtı ruhunu vurgulayan “Soyulmuş Portakal” öyküsünü ve son olarak Ivana’nın şehit olduğunu duyduktan sonra annesi Ela’nın yazdığı mektubu birlikte okudu ve tartıştı.
Kitabın editör ve çevirmeni de etkinliğe katılarak, Ivana ile ilgili kişisel hikayelerini paylaştılar. Ivana, neşe dolu bir kişiliğe sahip olmakla birlikte, gördüğü her türlü adaletsizliğe karşı şiddetli bir öfke duyuyordu.
Siyah bir lezbiyen olarak çeşitli şekillerde baskıya maruz kalan, ancak boyun eğmeyen ve kapitalist toplumun kendisine ve yoldaşlarına dayattığı sınırları aşmak için her zaman çaba gösteren bir devrimci olması değerlendirildi, tartışıldı.
Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, devrim mücadelesinde şehit düşenlerin hikayelerini yaymak ve onların enternasyonalist mücadelesini yaşatmak için, genç devrimcileri yeni alanlarda bu tür etkinlikler aracılığıyla tanıtmaya devam ediyor.
Kitabı tanıtan editör ve çevirmen, Ivana’nın enternasyonalist mirasını İngiltere’den bazı şehitlerle, Josh Schoolar’a (Brusk Kawa), Anna Campbell (Helîn Qereçox) ve Mehmet Aksoy (Fîraz Dağ) ile ilişkilendirmeyi özellikle vurguladı. Duisburg’daki annesi Ela Hoffmann’a da selamlarını iletti.
Londra’daki kitap okuma etkinliğinin ardından İngiltere’de Erbil Sistem adlı şirketin fabrikalarına saldırı düzenledikleri için tutuklanan Filistinli aktivistlere dayanışma mektupları yazıldı.











