Atılım Duisburg
Almanya’nın Duisburg kentinde Forum Alışveriş merkezi önünde Young Struggle, Zora ve AGIF, bugün sabah saatlerinde ESP, SKM, ÖGK, BEKSAV, LİMTER-İŞ, Polen Ekoloji ve ETHA’ya yönelik gerçekleşen faşist gözaltı operasyonu protesto edildi.

Açıklamada, “Faşist diktatörlük, Rojava devrimini savunan, bu mücadeleyi Türk işçi sınıfına taşıyan ve şovenizme karşı bir kez daha mücadele eden sosyalistleri açıkça hedef alıyor. Devlet, Rojin Kabaiş kampanyasını büyüten ve bu kampanya üzerinden devleti tavır almaya zorlayan sosyalist kadınlardan korkuyor; bu nedenle Türk devleti bu tür saldırıları başlatıyor” denildi.
Açıklamada, söz konusu saldırıların ne ilk ne de son olduğu belirtilerek, sosyalistlerin asla pes etmeyeceği, dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla ve dirençle mücadeleyi sürdüreceği vurgulandı.
ADHK ve YDG’nin de katıldığı açıklama, gözaltına alınan sosyalistlerin derhal serbest bırakılması çağrısıyla sonlandırıldı.











