Atılım İsviçre
İsviçre’de İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu’na (İGİF) bağlı faaliyet yürüten Eğitim ve Kültür Derneği (EKM) 17. kongresini başarı ile tamamladı.
İsviçre’nin Zürih ve çevresinde İGİF’e bağlı faaliyet yürüten Eğitim ve Kültür Derneği’nin (EKM) 17. Kongresi, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler adına yapılan saygı duruşu açılışı yapıldı.
Açılışta konuşma yapan dernek eş başkanı Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenler arasında faaliyet yürütüldüğünü , İsviçre’de Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmelere karşı sokakta sözünü söylediğini ifade ederek bunun yanında birçok kültürel etkinlik, panel vb. organize edildiğini ifade edildi.
Divan seçiminin ardında kongreye geçildi. Faaliyet raporu, mali raporun sunulması ve tartışılmasının ardından önümüzdeki dönem bakımından dernek faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için öneriler yapıldı.
Yeni yönetim ve denetleme kurulu seçimleri ile İGİF kongresi için delege seçimi yapıldı .
Kongre dilek ve temennileri ile bitirildi.











