Atılım Köln
14 Haziran Pazar günü Köln Multi –Kulti Derneği’nde buluşan kadınlar hem güncel gelişmeler hem de yaklaşan Ivana Hoffmann Festivali öncesi gündem üzerine sohbet ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Duisburg’da yapılacak Ivana Hoffmann Festivali öncesi Köln’de kadınlar buluştu.
Sosyalist Kadınlar Birliği’nin organize ettiği buluşmada hem geçmiş bir yılın çalışma değerlendirmesi hem de gelecek aylarda yapılması gerekenler ve görevlerimiz hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Yaklaşan Ivana Hoffmann Festivali , sonrasındaki Suruç, Erol İspir ve Ali Temel anmaları gibi tarihsel gündemlerin yanı sıra, son birkaç yılda tüm dünyada ve Avrupa’da artan faşist saldırılar, göçmen karşıtı politikalar ve bunların kadınlara yansıması hakkında konuşmalar yapıldı. Halihazırda süren savaşlar ve bölgesel saldırıların yanı sıra, tam gaz süren emperyalist savaş hazırlıklarının gerek sosyal ve siyasal yaşamda hak gaspları ve açıktan halk kitlelerine yönelik saldırılara dikkat çekildi.
Yaşanan ekonomik sıkıntıların ve yoksullaşmanın, savaş ekonomisi ile bağı vurgulandı. Ayrıca tüm bu gelişmeler ışığında kadın haklarının ve varlığının nasıl tehdit altında olduğu ve kadın mücadelesine yönelik saldırıların ne boyutta arttığına dikkat çekildi.
Almanya, Fransa, İngiltere, Avusturya, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde gerek alanlarda gerekse dijital medya, devlet kurumları, yasalar ve ev içinde hem devlet hem de erkek şiddetinin artış gösterdiği, bunun erkek egemen kapitalist sistemin bilinçli bir uygulaması olduğu belirtildi.
Son olarak Ivana Hoffmann Festivali’ne katılım çağrısı yapıldı ve Elif Karatekin’in mezarını ziyaret etmek üzere yola çıkıldı.











