TJK-E: Önder Apo’nun Özgürlüğü için alanlarda olacağız

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Uluslararası 15 Şubat Komplosu’nun 23’üncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada komploya karşı 12 Şubat eylemlerine katılmaya çağırdı.

TJK-E yaptığı yazılı açıklamada, “Özgürlük Mücadelemizin mimarı, Önder Abdullah Öcalan şahsında tüm ezilen halklar ve kadınlara dönük 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslar arası komplonun 24. yılını karşılıyoruz. Tarihe insanlık açısından kara bir gün olarak geçen 15 Şubat Komplosu’nu gerçekleştiren ve bu komploya destek veren tüm güçleri büyük bir öfke ve nefretle kınıyoruz. Geride bıraktığımız 23 yılda 15 Şubat Komplosu’na ve komplocu güçlere karşı direnerek tüm kirli politika ve saldırıları boşa çıkaran özgürlük ve demokrasi şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. Kürt kadınlarının, Kürt halkının ve dostlarımızın uluslararası komplo karşısındaki 23 yıllık soluksuz direnişini ve Önder Apo’yu sahiplenme düzeyini selamlıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi 40 yılı aşkın bir süredir, Kürdistan halkı kadar Ortadoğu ve dünya insanlığı adına özgürlük, demokrasi, eşitlik değerlerini büyük bedeller vererek korumakta ve büyütmektedir. Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında tüm sömürgeci, ataerkil, faşist zihniyet ve politikalara karşı tarihi bir direniş destanı yazılmıştır. Kürdistan’dan başlayarak evrenselleşme aşamasına ulaşan mücadelemiz bugün de faşist TC devleti başta olmak üzere, onu destekleyen tüm kapitalist sistem devletlerine karşı özgürlükten yana olan kadınlarla ve halklarla beraber bu destanı yazmaya devam ediyor.

15 Şubat komplosu ile Önder Apo’nun ve PKK’nin Ortadoğu’daki etkisi kırılmak istense de bugün Önder Apo’nun ideolojik-politik çizgisi tüm Ortadoğu halklarının umudu haline gelmiştir. Kürt halkı, kadınları ve Özgürlük Hareketimiz 23 yıldır komploya karşı büyük bir mücadele vermiştir. Önder Apo’ya sahiplenme her zaman en yüksek düzeyde olmuştur. Komplocular Önderlikle halkın, Önderlikle örgütün bağını kopararak özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi hesaplamışlardı. Ancak halkımız tüm bu saldırılara karşı Önder APO’nun etrafında daha güçlü kenetlenmiş, Özgürlük Hareketimiz daha da büyümüştür.

Önder Apo’nun geliştirdiği Demokratik ve Özgür Yaşam paradigması başta Kürdistan halklarının olmak üzere Ortadoğu ve dünya halklarına umut olmuştur. Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi, sorunların çözümü, kadın özgürlükçü, eşitlikçi ortak yaşamını geliştiren tek seçenek olmuştur.  Bu felsefenin her geçen gün daha da büyük sempati toplaması faşist Türk devletini ve egemenleri rahatsız etmiştir. Bu nedenle Önder Apo’ya dönük kapsamlı bir saldırı, işkence sistemi ve tecrit uygulanmaktadır. Bu tecrit ve işkence sistemi bugün AKP-MHP faşizmi tarafından tüm topluma uygulanmaktadır.  Önder Apo’ya uygulanan bu izolasyon ve saldırı tüm Kürdistan halklarına ve insanlığa karşı uygulanan bir saldırıdır. Başta CPT olmak üzere tüm uluslararası kurumların sessizliği AKP-MHP faşist iktidarının bu politikaları derinleştirmesine neden olmaktadır. Faşist AKP-MHP rejimi Kürt halkının tüm kazanımlarına pervasızca saldırmakta, Özgür Kürtlük adına var olan her şeyi yok etmek istemektedir.  Uluslararası kurumların sessizliği ise onları bu faşizmin suç ortağı yapmaktadır.

Bu temelde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) olarak diyoruz ki; komploya karşı verilecek en iyi cevap her zaman mücadeleyi yükseltmek ve Önder Apo’nun demokrasi, kadın özgürlükçü  ve sosyalizm çizgisini Ortadoğu’da etkili kılmakla olacaktır. Komploya karşı 23 yıldır Kürt halkının, özgürlük gerillasının, kadınların ve gençliğin bu konuda verdiği mücadele önemli başarılar elde etmiştir. Şimdi bu başarıları komploya karşı 24. mücadele yılında Kürdistan’ın tüm parçalarında halkımızı özgür ve demokratik yaşama kavuşturma ve Ortadoğu’yu demokratikleştirme doğrultusunda zafere taşıyacağız. Günlerdir birçok alanda komploya karşı protesto eylemleri ve  Önder Apo’nun özgürlüğü için eylem ve etkinlikler devam etmekte, her ülkede halkımız ve dostları Önder Apo’nun özgürlüğünü haykırmakta. Özellikle, komploya evrensel boyutta başta kadınlar olmak üzere, demokratların, sistem karşıtı tüm kesimlerin Kürt halkıyla, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yanında durmuş, mücadelemize güç vermektedir.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) olarak bir kez daha “Önder Apo’nun Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür” diyoruz. Komplocu güçlerden hesap sormak için Kürt kadınları başta olmak üzere tüm halkımız alanlarda öfkelerini yükseltecektir. Kürt kadınlarının öncülüğünde büyüyen mücadelemiz, İmralı işkence sistemini parçalayarak Önder Apo’nun özgürlüğü için büyük bir inançla alanlarda faşizme gereken dersi verecektir. Bu temelde eylemlerimizin zirveleşeceği olan 12 Şubat eylemlerine herkesi büyük bir sorumlulukla katılmaya çağırıyoruz. 12 Şubat’ta başta Strasbourg olmak üzere Avrupa’nın birçok merkezinde yapılacak olan eylemlere başta kadınlar olmak üzere, tüm halkımızı, gençleri, aydın, feminist, kadın hakları savunucuları, sanatçı, ekolojist ve tüm demokratik kesimleri katılmaya çağırıyoruz.

Kürt halkının birlik ve dayanışma gününe dönüşen komployu protesto etme günü olan 15 Şubat, aynı zamanda bugün enternasyonal bir dayanışma ve mücadele birliği temelinde tüm insanlığın saf tutacağı bir hesaplaşma gününe dönüşmüştür. İşte böylesi bir ruhla bir kez daha Önder Apo’nun Özgürlüğü için alanlarda olacağız, komploculardan hesap soracağız!”

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız