Kürt gencini tutuklayan Almanya Bern’de protesto edildi

İsviçre’nin Bern kentindeki Almanya konsolosluğu önünde bir araya gelen Kürtler ve enternasyonalistler Yaser Örnek adlı Kürt gencinin tutuklamasını protesto etti.

İsviçre oturumlu Yaser Örnek isimli 27 yaşındaki Kürt genci, 2 Temmuz günü bir ziyaret için gittiği Almanya’nın Münih kentinde Türk devletinin talebi üzerine tutuklandı. Türk devleti, Örnek’in iadesini talep ediyor.

Bir grup Kürt ve enternasyonalist Bern’deki Almanya konsolosluğu önünde protesto eyleminde bulundu.

Üzerinde “Yaser Örnek’e Özgürlük”, “Yaser Örnek’in iadesi durdurulsun” yazılı pankartlar açan eylemciler, Almanya Konsolosluğu yetkilileri ile görüşmek istedi. Ancak konsoloslukta yetkili olmadığı gerekçesiyle heyetin görüşme yapmasına izin verilmedi.

Eylem alanında bir konuşma yapan Bern Kürt Kültür Derneği Eşsözcüsü Münir Ay, başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa devletinin Türkiye’nin faşist politikalarına uyduğu tepkisinde bulundu.

Yaser Örnek’in İsviçre’de oturum sahibi olduğunu ve tutuklanmasının yasal olmadığını ifade eden Ay, Örnek’in serbest bırakılması için tüm hukuki girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Ay’ın konuşmasından sonra enternasyonalist Almanca hazırlanan basın metnini okudu.

Açıklamadan sonra kitle sloganlara eşliğinde eyleme son verdi.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız