Yeşil Sol Parti İsviçre Koordinasyonu’ndan büro açılışları ve halk toplantıları

Büro açılışları ve halk toplantıları şeklinde binlerce seçmene ulaşan Yeşil Sol Parti İsviçre Koordinasyonu, “Güçlüyüz, kararlıyız, haklı ve hazırlıklıyız” mesajı vererek, mutlaka sandığa gidilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine hazırlanan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) İsviçre Koordinasyonu, onlarca merkezde çalışmalarını sürdürüyor.

İsviçre’nin Zürih, Fribourg, Rapperwil ile Basel kentlerinde seçim çalışmaları kapsamında  halk toplantıları ve seçim bürosu açılışları yapıldı.

FRIBOURG

Fribourg Alevi Kültür Merkezi’nde “Seçim ve Görevlerimiz” başlığı altında halk toplantısı düzenlendi. Toplantıya İsviçre Seçim Koordinasyonu Üyesi Necdet Atalay ile İsviçre Demokratik Halklar Federasyonu (İDHF) temsilcisi Tuncay Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Alevi Kültür Merkezi adına açılış konuşması yapan Şahan Karakoç, Mereş merkezli depremde yaşamını yitirenleri andıktan sonra Türkiye’de ezilen tüm halklar ve inançların barış ve demokrasi taleplerini yükselttiği bir dönemden geçtiğini belirtti. Karakoç, “14 Mayıs seçimleri başta biz Aleviler olmak üzere halklar ve inançlar açısından oldukça önemli  bir döneme geçiş süreci olacaktır. Kendi inancımız, dilimiz, kimliğimizle yaşayacağımız barışın ve demokrasi ortamının oluşması için tüm canları sandıklara giderek Yeşil Sol Parti’ye oy vermesi çağrısı yapıyoruz” dedi.

Okunan Gulbang’ın ardından Nejdet Atalay söz aldı. 14 Mayıs seçimleriyle birlikte Kürt halkı, Aleviler, Ermeniler başta olmak üzere ezilen halklar ve inançlar açısından tarihi bir döneme geçiş yapılacağını belirten Atalay, bu aşamada faşizme karşı mücadelenin  ortaklaştırılması, dahası barış ve demokrasi ortamının yaratılacağı bir döneme girilebilmesi açısından seçmenler, sandıklara gitmeye çağırdı. Atalay, “Halkları ya sıtmaya ya da ölüme mahkum etmeye zorlayan, yaşattıkları bu karanlığın devamını seçenek olarak sunan Cumhur ya da Millet İttifakı’nı kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. Kuşkusuz ezilen halkların barış ve demokrasi taleplerini karşılayacak olan, Yeşil Sol Parti’nin kendisidir” diye konuştu.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenlerinden olan İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu (İDHF) adına söz alan Tuncay Özdemir de diasporada yaşayan seçmenlere, sandığa giderek Yeşil Sol Parti’ye oy vermeleri çağrısında bulundu.

BASEL

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında Basel’de seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri ile çok sayıda İsviçreli siyasi kurum temsilcinin katılımıyla düzenlenen açılışta siyasetçi Mahir Sayın bir konuşma yaptı. Türkiye tarihinde her dönem sosyalistlere, halklara ve inançlara yönelik baskıların yaşandığını belirten Sayın, “’Bu baskılar bugün AKP/MHP rejimi eliyle en uç noktaya yükselmiştir. Bizlere yaşam hakkı tanımayan bu rejimin kirli politikalarına karşı kurtuluş mücadelesini sürdürürken aynı zamanda mücadelemize ivme kazandıracak olan Emek ve Özgürlük Bloku’nda yer almamız gerekmektedir”  diye konuştu.

Basel’de yürütülen seçim çalışmalarına yönelik yapılan bilgilendirme sonrası Feldbergstrasse 33, 4057 adresinde bulunan seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Basel’de önümüzdeki günlerde Yeşil Sol Parti’nin 3 ayrı seçim bürosunun açılışı daha gerçekleştirilecek.

ZÜRİH

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin seçim çalışmalarını yoğun olarak yürüttüğü bir diğer kent olan Zürih’te de siyasetçi Yurdusev Özsökmenler ile Sur Belediye eski Eşbaşkanı Cemal Özdemir’in katılımıyla halk toplantısı düzenlendi.

Türkiye ve Kurdistan’da halklara, kadına, çocuğa, doğaya yönelik 20 yıllık AKP-MHP faşist rejimine karşı bir öfkenin biriktiğini söyleyen Özsökmenler, “Yaşanan öfke seli, bu rejiminin sonunu getirecektir. Bu iktidar döneminde yaşanan insanlık ve savaş suçlarına karşı 14 Mayıs’ta bizlere cevap hakkı doğmuştur. Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime gidecek olan bizler, bu cevap hakkımızı kullanmak adına sandığa gideceğiz. Demokrasi ve barış ortamını yaratmak için mutlaka ama mutlaka sandığa gitmeliyiz. Faşizm karşısında bizler daha güçlüyüz, kararlıyız, haklıyız ve hazırlıklıyız”  dedi.

Cemil Özdemir ise sandıklara gitme çağrısını yineleyerek, İsviçre’de oy verme işlemlerinin 29 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında Bern, Zürih ve Cenevre kentlerinde kurulacak olan sandıklarda gerçekleşeceğini hatırlattı.

RAPPERSWIL

Rappirswil kentinde HDP’li Musa Farisioğulları’nın katılımıyla düzenlenen halk toplantısına da yoğun ilgi gösterildi. Farisioğulları, mevcut iktidarın faşizmin uç noktasına ulaştığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu faşist rejimin gücünü azaltacak olan Yeşil Sol Parti’nin kendisidir. Rejimin sonunu getirecek olan da Yeşil Sol Parti’dir.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız