Saarland’da seçim toplantısı

Almanya’nın Saarland kenti ve çevresinde yaşayan Kurdistanlı, Türkiyeli devrimci ve demokratlarla 14 Mayıs’ta öngörülen seçimlere ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.

Daha önceki dönemlerde Mainz Başkonsolosluğuna giderek oy kullanan Saarland ve çevresinde yaşayan seçmenler 14 Mayıs seçimleri için de Saarbrücken’de kurulacak sandıklarda oy kullanacak.

29 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde kurulacak sandıklarda üç gün boyunca 09:00-18:00 saatleri arasında oy kullanabilecek.

Saarland ve çevresinde yaşayan Kurdistanlı, Türkiyeli devrimci ve demokratlar, bir toplantıda buluştu.

Seçime dair bilgilendirme yapılan toplantı 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Toplantıya konuşmacı olarak HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan ve Osman Ergin katıldı.

Yoğun ilginin olduğu halk toplantısında konuşan Nursel Aydoğan, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimin önemine dikkat çekti.

Bu seçimlerin önceki seçimlerden farklı olduğunu belirten Aydoğan, “Türkiye’de şu anda AKP-MHP faşizmi var. Ve bu faşizmde en çok etkilenen devrimci, demokrat ve Kürtler. Türkiye’de uygulanan baskı ve sindirme politikalarını sonucu kimi arkadaşımız cezaevine, kimi arkadaşımız sürgüne gitmek zorunda kaldı. Kürt halkı katliam ile yüz yüze bırakıldı. Bu baskıcı politikayı durdurmak anlamında bu seçimler çok önem arz ediyor” dedi.

14 Mayıs seçimlerinin gelecek yüzyılı kurgulamak için önemli olduğunu vurgulayan Aydoğan, bu nedenle Yeşil Sol Parti’nin meclise güçlü girmesi gerektiğini belirtti.

Aydoğan, stratejilerinin meclise güçlü girmek, aynı zamanda demokrasinin önünü açmak için tek adam rejimini sonlandırmak ve diktatörlüğe son vermek olduğunun altını çizdi.

Osman Ergin ise Yeşil Sol Parti’nin kilit konumda olduğunu belirterek, hedeflerinin çok güçlü bir şekilde meclise girmek ve Erdoğan iktidarının sonlandırma olduğunu ifade etti.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtleri ve Kürt hareketinin nefessiz bırakmaya çalıştığını söyleyen Ergin, Avrupa’daki oyların çok olduğunu sözlerine ekledi.

Avrupa’daki oyların Türkiye’nin genelini etkilediğini belirten Ergin, herkesi sandığa giderek Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye davet etti.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız