Almanya’daki koronavirüs salgınına ilişkin konuşan Köln Üniversitesi’nde Sosyolog Profesör Christian Butterwege, hükümetin verdiği destek ve yardım paketlerinin en alttakilere yönelik olmadığını belirtti.
Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Almanya’da üretim durma noktasına geldi. Alman hükümeti halkı değilde yine patronları kurtarma derdine düştü. Tekel ve şirketlere yardım paketleri hazırladı.
Konuyla ilişkin konuşan Köln Üniversitesi’nde Sosyolog Profesör Christian Butterwege, “Şuan yaşanan koronavirüs salgını Almanya’da zengin ve fakirin arasında köprüyü dahada açacak. İtalya’da gibi salgının artmasıyla birlikte hastanelerde yatak, maske ve solunum cihazı için savaş başlayacak. Rekabetçi bir toplumda sosyal darwinizmi arttıracaktır. Şuan buna karşı güzel örneklerde yaşansa da gençlerin yaşlılar için alışveriş yapması gibi. Kriz süreçlerini bunu korumak önemli yoksa egoizm dayanışma ruhuna karşı kazanır. Bu salgın aynı zamanda bir mantar gibi toplumu bölme riski taşımakta” dedi.
Hükümetin verdiği destek ve yardım paketlerinin en alttakilere yönelik olmadığını belirten Butterwege, “Devletten sosyal yardım alan bir insanın ortalama gıda ve içecek için aylık 150 avroluk bütçesi var. Bu çok azdır. Özellikle bu süreçte bununla insanların sağlıklı yaşaması zor. İşsiz ve devlet kurumunda geçinenlerin maaşları arttırılmalıdır” diye kaydetti. Butterwege, “Bu dönem ayrıca evsizlerin koşulları düzeltilmeli ve sağlık hizmetlerin faydanlanması için yollar açılmalıdır” diye belirtti.