Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği, korona pandemisi ile eve kapanan erkekler nedeniyle kadına yönelik şiddetin ve katliamların Almanya’da da arttığına dikkat çekti.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan SKB, erkek şiddetine karşı kadınları sokağa, eyleme, özsavunmaya çağırdı.
Almanya’da 1 Mayıs’ta Meryem Şahin isimli kadının ayrıldığı erkeğin saldırısına uğradığını, 2 Mayıs’ta ise Ahmad Schaia isimli Rojavalı bir kadının ayrıldığı erkek tarafından canice katledildiğini hatırlatan SKB, “Korona salgının görüldüğü her ülkede yüzde 30-35 oranında artan erkek şiddeti kadınların yaşam hakkını ortadan kaldırıyor. Öfkemiz koruma tedbirleri almayan, kadınları ölüme, ağır yaralanmaya terkeden Alman devletinedir, kadın katillerini serbest bırakan hukuk sisteminedir” dedi.
“Kadınların yaşamak istiyoruz çığlığı mücadele andımızdır” diyen SKB, tüm kadınları erkek şiddetine karşı örgütlenmeye, özsavunmaya çağırdı.
Pandemiyle birlikte katliam merkezine dönüşen evlerde olmayacaklarını ifade eden SKB, Almanya’nın birçok kentinde her Çarşamba saat 17.00’de gerçekleştirilen eylemlere katılım çağrısı yaptı. Açıklamada, “Meryem Şahin’i ve katliam tehdidi altında olan tüm kadınları yaşatmak için Ahmad Schaia’nın katilinden hesap sormak için mücadeleyi büyütelim. Özsavunmamızı geliştirelim!” ifadelerine yer verildi.