20 Mart 2023 Pazartesi - 17:59
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Fransa’da bir siyahi’yi döven polisler açığa alındı

26 Kasım 2020 Perşembe- 19:29
Fransa’da bir siyahi’yi döven polisler açığa alındı
PaylaşTwitWhatsapp

Fransa’da, güvenlik kamerası görüntüleri sonrası siyahi bir insanı sebepsiz döven polisler açığa alındı

Fransa’da polislerin ortada belirgin bir sebep olmadan siyahi bir adamı dövdüğü ve göz yaşartıcı gaz kullandığı görüntülerin yayınlanmasının ardından İçişleri Bakanı Geral Darmanin olaya karışan polislerin açığa alınması talimatı verdi.

EuroNews’de yer alan habere göre, Görüntüler, ülkede görev başındaki polislerin kayda alınmasını sınırlandıran, sivil hak grupları ve gazetecilerin polis şiddetinin cezasız kalmasına yol açacağının savunduğu güvenlik yasası tasarısının tartışıldığı günlerde ortaya çıktı.

Fransız haber sitesi Loopsider tarafından perşembe günü yayınlanan görüntülerde, sadece Michel ön adıyla bilinen bir müzik yapımcısının şiddet kullanılarak tutuklanma anı yer alıyor.

Cumartesi günü Paris’in 17’nci bölgesinde meydana gelen olayda, 3 polis sokakta maskesiz bir şekilde dolaştığını gördükten sonra Michel’in arkasında müzik stüdyosuna girdiği görülüyor. Stüdyo ve komşu binalardaki güvenlik kameralarının kaydettiği olayda, polisler müzik yapımcısını yumruk ve copla dövüyor.

Polisler daha sonrasında çıkarak destek çağırıyor ve içeridekilerin dışarı çıkması için stüdyoya gaz bombası atıyor.

Loopsider’ın haberine göre, olay sırasında içeride kayıt yapan 9 kişide polislerce dövülüyor. Daha sonra 48 saat göz altında tutulduğunu açıklayan Michel, polislerin kendisine defalarca ırkçı sözler sarfettiğini de ekledi.

Bakan Darmanin, sosyal medya hesabından konuyla ilgili iç soruşturma başlatıldığını ve olayda sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istediğini aktardı.

Paris Emniyet Müdürlüğü de söz konusu kişinin gözaltına alınması sırasında yaşananların tam olarak aydınlatılması için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Paris savcılığı da Michel’in tutuklanması sırasında açılan dosyayı düşürdüğünü ve onun yerine kamu otoritesine sahip bir kişinin uyguladığı şiddet ve yalan beyan üzerine soruşturma açtığını duyurdu.

Bu, son bir haftada medyada yayınlanan polis şiddeti görüntüleri sonrası Paris’te soruşturma açılan ikinci olay oldu.

Salı günü de yayınlanan bir görüntüde Paris’te çadırlarda yaşayan göçmenleri yaka paça tahliye etmesi ve bir göçmeni kasıtlı bir şekilde yere düşürmesi görülüyordu. Bu olayla ilgili de iç soruşturma başlatılmıştı.

Fransa’da yerel polis güçlerinin yetkilerini artıran ve tüm polislere daha fazla korumaya sağlayan yasa tasarının meclisin alt kanadında kabul edilmişti. Tasarının en çok tepki çeken maddesi ise, polislerin görüntülerinin onlara zarar verme amacıyla yayınlanmasını suç kapsamına alınması oldu.

Etiketler: açığa almadövmefransagörüntülerpolissiyahi

ilgiliiçerikler

Fransa, Macron’un emeklilik tasarısına karşı ayakta
EMEK

Fransa, Macron’un emeklilik tasarısına karşı ayakta

19 Ocak 2023 - 14:40

Fransa'da sendikalar, hükümetin emeklilik yaşını 62'den 64'e yükselten tasarısına karşı genel grevde. Ulaşımın büyük ölçüde aksadığı, rafinerilerde üretimin durduğu ve...

Daha fazla oku

Fransa, uluslararası çalışmalarıyla bilinen Suriyeli gazetecinin sığınma başvurusunu reddetti

8 Eylül 2022 - 10:56
Fransa’da Korsika’nın  Özerkliği gündemde

Fransa’da Korsika’nın Özerkliği gündemde

17 Mart 2022 - 08:51
Fransa: Demokrasiye saldırı olağanlaştı, aşırı sağa destek arttı

Fransa: Demokrasiye saldırı olağanlaştı, aşırı sağa destek arttı

8 Ocak 2022 - 12:40
Fransa, Cezayir Bağımsızlık Savaşı’na ilişkin adli soruşturma arşivlerini açtı

Fransa, Cezayir Bağımsızlık Savaşı’na ilişkin adli soruşturma arşivlerini açtı

8 Ocak 2022 - 11:37
Sonraki yazı
Meclis tutuşunca – Metin Yeğin

Meclis tutuşunca - Metin Yeğin

ÖZGÜR HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • Mulahouse’da Newroz yürüyüşü

    Mulahouse’da Newroz yürüyüşü

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Londra’da ırkçılığa, faşizme karşı eylemde siyasi tutsaklarla dayanışma çağrısı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Stammheim hapishanesi önünde politik tutsaklarla dayanışma mitingi düzenlendi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Köln’de 18 Mart eylemi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Berlin´de politik tutsaklara özgürlük yürüyüşü

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D