26 Mart 2023 Pazar - 04:53
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Londra’da sokaklara çıkan kadınlar Sarah Everard’ı andı

14 Mart 2021 Pazar- 11:27
Londra’da sokaklara çıkan kadınlar Sarah Everard’ı andı
PaylaşTwitWhatsapp

Bir polis tarafından kaçırılıp katledilen Sarah Everard için İngiltere’nin dört bir yanında binlerce kadın sokağa çıktı. Londra’daki eylemde polis saldırısı yaşandı, 4 kadın gözaltına alındı.

Bir polis tarafından kaçırıldıktan sonra katledilip cansız bedeni ormanlık alana atılan Sarah Everard için İngiltere’nin dört bir yanında binlerce kadın sokaklara çıktı. Kadınların, devlete ve polise öfkesinin sokaklara yansımasını istemeyen polis, koronavirüs önlemlerini bahane ederek eylemleri yasakladı. Yasağa rağmen yüzlerce noktada eylem ve anma etkinlikleri düzenlendi.

Evrensel’de yer alan habere göre; Sarah Everard’ın kaçırıldığı bölge olan Clapham’da planlanan anma için polis izin vermeyeceğini açıklamıştı. Buna rağmen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 5 bin kişi bir araya geldi. Anmaya katılanların büyük bir çoğunluğu ellerinde çiçeklerle geldi.

POLİS SALDIRISI
Akşam saatlerinde bir araya gelen kadınlar, saygı duruşu ve polisi lanetleyen konuşmaların ardından eylemlerini devam ettirmek istedi. Dağılmak istemeyen kadınlara polis saldırdı ve 4 kadını gözaltına aldı. Birçok kadın, erkek polisler tarafından eylem esnasında darbedilip yerlerde sürüklendi.

Özellikle konuşma yapanları gözaltına alan polise alanda kadınlar “Rezilsiniz”, “Kendinizi tutuklayın” diyerek tepki gösterdi.

‘SOKAKLARI GERİ ALACAĞIZ’
“Sokakları geri alalım” kampanyası başlatıcılarından Jamei Klingler, bir açıklama yaparak “Eylemin yasaklanmasını doğru bulmadık. Polise defalarca başvurduk ve fiziksel mesafemizi koruyarak, sessiz sedasız bir anma yapacaktık. Fakat, önce anma etkinliğimiz yasaklandı, sonra da toplanan binlerce insanın üzerine polis salındı. Bu da başta kadınlar olmak üzere, bu katliamı lanetleyen herkesi öfkelendirdi” dedi.

Sadece Londra’da en az 25 ayrı noktada gösteriler yapıldı. Ülkenin birçok şehrinde hatta bazı şehirlerin hemen hemen her mahallesinde eylemler ve anmalar örgütlendi.

Eylemlerde, “Sokaklarımızı geri alacağız”, “Sokaklarda güvenlik istiyoruz”, “Erkeklerinizi eğitin”, “Bu yıl katledilen 118 kadın yetmedi mi”, “Polise lanet olsun” sloganları atıldı ve dövizler taşındı.

Eylemlerde yapılan konuşmalarda, Sarah’ın katilinin cezalandırılmasının yetmeyeceği, hem önlemlerin alınması ve hem de iki yıl önce işe alınan bu polisin sorumlularının istifası istendi. “Sokaklarımızı geri alacağız” diyen konuşmacılar, sokakların güvenli hale getirilmesi için mücadelenin süreceğini söylediler.

TEPKİLERİ SÖNÜMLEME ÇABASI
Öte yandan, eylemlerin sesini kısmak isteyen hükümet, akşam saatlerinde herkesin bir mum yakıp penceresinin önüne koymasını önerdi. Başta Başbakan Boris Johnson ve İçişleri Bakanı Priti Patel olmak üzere birçok bakan açıklamalar yaparak, pencerelerinin önüne mum yakıp koyacaklarını söylediler.

Hükümet yetkilileri, yasaklanan eylemler karşısında geri adım atarak internet üzerinde anma yapmak isteyen bazı çevreleri de işaret ederek, bu etkinliklerin yapılmasını teşvik etmeye çalıştı. Buna rağmen kadınlar ısrarla sokaklara çıkmakta kararlı.

GÜVENLİK SAĞLANANA KADAR MÜCADELE SÜRECEK
“Reclaim These Street” (Sokaklarımızı geri alalım) adlı kampanya grubu, geçtiğimiz yıl 118 kadının katledildiğini ve bunun giderek tehlikeli boyutlara geldiğini belirterek, daha fazla güvenlik ve daha caydırıcı cezaların hayata geçmesi için sokak eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.

(ETHA)

Etiketler: londraSarah Everard

ilgiliiçerikler

Londra’da ölümsüzlerin mezarları ziyaret edildi
GÜNCEL

Londra’da ölümsüzlerin mezarları ziyaret edildi

29 Kasım 2021 - 20:10

Bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marks, Rojava'da ölümsüzleşen Mehmet Aksoy ve uluslararası devrimci ve komünist hareketin önderleri Londra'da anıldı. Marksist-Leninist komünistler...

Daha fazla oku
Londra, Paris, Viyana, Kiel gecelerine güçlü katılım çağrısı

Londra, Paris, Viyana, Kiel gecelerine güçlü katılım çağrısı

30 Ekim 2021 - 14:59
ESP ve SGDF operasyonu Londra’da protesto edildi

ESP ve SGDF operasyonu Londra’da protesto edildi

12 Eylül 2021 - 08:45
HDP’ye yönelik katliam saldırısı Paris ve Londra’da protesto edildi

HDP’ye yönelik katliam saldırısı Paris ve Londra’da protesto edildi

17 Haziran 2021 - 21:14
İngiltere’de hükümet tam açılmayı 4 hafta ertelemeyi değerlendiriyor

İngiltere’de hükümet tam açılmayı 4 hafta ertelemeyi değerlendiriyor

12 Haziran 2021 - 13:47
Sonraki yazı
Burası Kürdistan – Arîn Çîya

Burası Kürdistan - Arîn Çîya

ÖZGÜR HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • Frankfurt Newrozu on binlerin katılımıyla  coşkuyla kutlandı – VİDEO

    Frankfurt Newrozu on binlerin katılımıyla coşkuyla kutlandı – VİDEO

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Stuttgart’ta seçim çalışmalarına start verildi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Komünarların çocukları direniyor!.. Haydi dayanışmaya!..

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Seçimler ve manzara – Ziya Ulusoy

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • İşçi sınıfının hakları gasp ediliyor – Bedia Ergün

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D