Paris Katliamı dolayısıyla Güney Fransa yürüyüşüne çağrı

Güney Fransa’da yaşayan Kürtler ve dostları Paris Katliamı’nın 9’uncu yılında büyük yürüyüşe hazırlanıyor. Yürüyüş Tertip Komitesi adına Gulê Varto, katiller açıklanana kadar alanlarda olacaklarını söyledi.

PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ile Avrupa Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’in katledildiği Paris Katliamı’nın 9’uncu yılında, Cumartesi günü birçok Avrupa kentinde büyük yürüyüşler organize edilecek.

Fransa’nın Marsilya kentinde ise yine Cumartesi günü Montpellier, Drauignan ve Marignane kentlerinin de aralarında olduğu Güney Fransa’nın tamamından gelen Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla büyük yürüyüş gerçekleştirilecek.

Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilecek yürüyüş, Cumartesi günü saat 13.00’te Canabiere meydanında başlayıp kentin işlek meydanı Vieux Port meydanına kadar sürecek.

Yürüyüş Tertip Komitesi Üyesi Gulê Varto, üç kadın devrimcinin katledilmesi üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen katillerinin ve işbirlikçilerinin hala ortaya çıkarılmadığını belirterek, katliamın üzerini örten Fransa devletini kınayacaklarını ifade etti.

Gulê Varto, hazırlıklar kapsamında bir süredir kapı kapı gezerek yüzlerce el bildirisi dağıtıldığını, sokaklara afiş ve dövizler asılarak yürüyüşe çağrıda bulunduklarını söyledi.  Ayrıca Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde üç kadın devrimci anısına şehit köşesi hazırladıklarını ifade etti.

Güney Fransa’da yaşayan başta Kürdistanlılar olmak üzere herkesi yürüyüşe çağıran Gulê Varto, “Katiller açıklanana kadar her zaman alanlarda olacağız; Sara, Rojbîn ve Ronahî’nin yolundan gideceğiz” dedi.

Birçok Fransız kurum ve kuruluşun da yer almasının beklendiği yürüyüşe, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Fatoş Göksungur da katılacak.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız