Fransa’da protestolar: Terörist Erdoğan!

Alanlara çıkan Fransa’daki Kürtler, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti, “Terörist Erdoğan” sloganlarını haykırdı.

Fransa’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Şengal, Maxmûr ve Rojava’nın Dêrik kentine dönük işgalci saldırılarını protesto etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Avrupa Temsilciliğinin önünde yüzlerce Kürdistanlı ve dostu bir araya geldi. “TC Şengal’de katliam gerçekleştiriyor”, “TC DAİŞ’in yapamadığını kendisi yapıyor”, “Avrupa üç maymunu oynuyor”, “Şengal, Maxmûr yalnız değildir” pankartlarının açıldığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK flamaları taşındı.

“Terörist Erdoğan” sloganının atıldığı eylemde DTM adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, 10-11-12 Şubat’ta düzenlenecek uzun yürüyüşe de katılım çağrısında bulunuldu.

TOULOUSE

Güney Fransa’nın Toulouse kentinde Türk devletinin saldırıları mitingle protesto edildi.

Saygı duruşuyla başlayan mitingde bildiri okundu.

Türk devletine destek veren devletlerin de protesto edildiği eylemde, “Kürtler yok edilmek isteniyor” vurgusunda bulunuldu.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Türk devleti protesto edildi.
Şehir merkezindeki eylemde Türk devletinin işgalci ve soykırımcı saldırılarına dair Fransız kamuoyuna bilgilendirme yapıldı.
Eylemde PKK’nin terör listesinden çıkarılması için başlatılan kampanya için de imza toplandı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentindeki Republique Meydanı’nda da işgalci saldırılar protesto edildi.
Bildirilerin dağıtıldığı eylemde, DAİŞ’in yenilgisini hazmedemeyen AKP-MHP iktidarının saldırıya geçtiği belirtildi.
Tüm Kürtlerin alanlara çağrıldığı eylemde “Katil Erdoğan” sloganı atıldı.

PARİS

Başkent Paris’te yüzlerce Kürdistanlı ve dostu, TJK-F ile CDK-F’nin çağrısı ile Gare du Nord’da bir araya geldi.

Üzerinde ”Rojava’yı savunuyoruz”, “Rojava için ayağa kalk”, “Türk devleti katildir”, “Rojava’dan defolun” ve “Rojava direnişini savunuyoruz” yazılı pankartlar açan kitle,

Strasbourg St. Denis’e doğru yürüyüşe geçerken sık sık “DAIŞ-Erdoğan= Erdoğan-DAIŞ” sloganlarını attı.

Strasbourg St. Denis’e yaklaşıldığında yürüyüşün önünü kesen polis, yürüyüşe engel olmak istedi.

Ancak kitlenin diretmesiyle alana ulaşıldı. Burada KCK-E Divan üyesi Murat Ceylan açıklama yaptı. Ceylan, “Türk devleti ve Erdoğan, DAIŞ eliyle yapamadığını kendi elleri ile yapmaya çalışıyor. Barbar DAIŞ çetelerinin Hesekê’de yenilgiye uğratılmasının ardından faşist ve soykırımcı Türk ordusunun sivil yerleşim yerlerini eşzamanlı bombalaması alçakça bir saldırıdır. Kürt halkının büyük bedellerle elde ettiği kazanımlara yapılan bu saldırılar, Türk devletinin cani yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Tüm halkımızı, dostlarımızı ve duyarlı kamuoyunu faşizme karşı ayağa kalkmaya, ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Eylemde sık sık “Bijî berxwedana gelê Kurd”, “Bijî berxwedana QSD”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî berxwedana Şengalê û Maxmurê”, “Kürdistan için siyasi çözüm” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Eylem sonrası KCK-E Divan üyesi Murat Ceylan ve Dîda Gündüz polisler tarafından gözaltına alındı.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız