FCK-BW-Bayern, 12 Şubat’ta Strasbourg’a çağırdı

FCK-BW-Bayern, uluslararası komplo ve tecride karşı 12 Şubat’ta Strasbourg’da buluşmaya çağırdı.

FCK-BW-Bayern eşbaşkanları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Abdullah Öcalan’a komplo ile Kürt soykırımının hedeflendiği belirtilerek, “Önder Apo ve onun fedai özgürlük savaşçıları bütün maskeleri düşürmüştür” vurgusunda bulunuldu.

“Bir insana yapılabilecek en sınırsız tecrit ve izolasyon 23 yıldır aralıksız devam ettirilmektedir” denilen açıklamada, tecridin derhal kaldırılması gerektiği belirtildi.

‘MÜDAHALE ETMENİN ZAMANI…’

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

“Önder Apo, bütün dünyada özgürlüğün, eşitliğin ve demokratik komünal değerlerin yaratıcısı ve umudu olmuştur. Önder Apo her türlü dayatmaya ve saldırıya rağmen taviz vermeden direnen halkların iradesini temsil etmektedir. Önder Apo‘nun direnişi kadının, gencin, tarihin hatta coğrafyanın dahi kendisini daha anlamlı ve değerli hissetmesini sağlamıştır.

Kapitalist komplocu güçlerin geliştirdiği uluslararası komployu tamamen boşa çıkarmak ve İmralı’da 23 yıldır süren insanlık dışı esareti bitirmek için müdahale etmenin zamanı çoktan gelmiştir. Bu duygu, bilinç ve hırsla 12 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg şehrinde yapılacak ‘Önder Apo’ya Özgürlük’ eylemine tüm demokratik kamuoyunu, dostlarımızı ve halkımızı bekliyoruz. Önder Apo şahsında esaret altına alınan, tecride maruz bırakılan tüm onurlu insanlık ve özgür yaşama iradesidir.

Bu temelde herkesi bir kez daha Strasbourg’ta buluşmaya ve komplocu uluslararası güçlere hak ettikleri cevabı vermeye çağırıyoruz.”

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız