25 Mayıs 2022 Çarşamba - 18:59
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Aysel Doğan, Dersim’e uğurlandı

13 Mayıs 2022 Cuma- 18:43
PaylaşTwitWhatsapp

Kürt siyasetçi vasiyeti üzerine son yolculuğu için Dersim’e uğurlandı. Anısına düzenlenen törende yapılan konuşmada O’nun mücadele mirasına sahip çıkılacağı kaydedilirken yeğen Doğan’ın vasiyetinin, “Dağlarda şehit düşen yoldaşlarım gibi yıkanmadan, kefenlemenden beni toprağa verin. Üzerime bir Rojava kefiyesi ve Êzîdî kadınların beyaz fistanını atın” olduğu aktardı. 

Almanya’da 11 Nisan’da yaşamını yitiren Kürt Siyasetçi Aysel Doğan, Köln kentinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin organizesiyle Bergisch Gladbach’ta düzenlenen törenle memleketi Dersim’e uğurlandı. Törene Aysel Doğan’ın ailesi, arkadaşları, siyasetçi ve sanatçılar ile Kürt kurum temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Aysel Doğan’ın tabutu kadınların omuzunda “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla salona getirildi.

ŞEHİT DÜŞEN YOLDAŞLARI GİBİ GÖMÜLMEK İSTEDİ
Törende konuşan Aysel Doğan’ın yeğeni Pınar Mansuroğlu teyzesinin vasiyetinin Dersim’e gönderilmek olduğunu belirterek, “Dağlarda şehit düşen yoldaşlarım gibi yıkanmadan, kefenlemenden beni toprağa verin. Üzerime bir Rojava kefiyesi ve Êzîdî kadınların beyaz fistanını atın” dediğini aktardı. Aysel Doğan’ın 38 Dersim Katliamı’nın acısını yaşayarak büyüdüğünü ve tüm hayatının mücadeleyle geçtiğini vurgulayan Mansuroğlu, “Biz minnet etmiyoruz, dilimizi, kültürümüzü, inancımızı istiyoruz. Teyzem bunları bize emanet etti. ‘Dilinize, kültürünüze, doğanıza, hareketinize sahip çıkın’ dedi. Teyzem, ‘Kürt halkına inanmayanların ömrü uzun olsun ki Kürtlerin neleri başaracağını görsünler’ derdi. Onun sevgisinin, bağlılığının onu tanıyan, bilen herkese geçtiğini inanıyorum. Gözü, kulağı hep haksızlığı uğrayanlardaydı. Ailesi olarak sözümüzdür, emanetine sahip çıkacağız, rahat olsun.”

‘DİRENİŞ ISRARI BİZE MİRAS’
Arkadaşları adına konuşan Zozan Serhat ise “Heval Aysel, tüm ömrünü bu mücadeleye adadı. Dört parçada elinin değmediği, ulaşamadığı Kürt kalmasın istiyordu. Bize her zaman ‘Daha çok çalışmamız gerekiyor, yetmiyor. Düşman Kürdistan’da katliamlar yapıyorsa bu bizim eksikliğimiz’ derdi. Aysel Heval kadındı, Kürt’tü, Alevi’ydi, tüm kimliklerini layıkıyla taşıdı” dedi. Aysel Doğan’ın “Ne olursa olsun başaracağız, bunun için mücadeleyi, direnişi yükseltelim” sözlerini hatırlatan Serhat, “Direniş ısrarı bize miras kaldı. Bugün milyonlar senin öğrencindir, senin mirasını devraldı. Sana söz veriyoruz, mücadeleni yükselteceğiz” diye konuştu.

Aysel Doğan’ın tabutuna beyaz karanfiller bırakan dostları ve yoldaşları Doğan’la vedalaştı.Duygusal anların yaşandığı törende sık sık “Şehit Namirin”, “Jin, Jiyan, Azadî” ve Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi’nin (PAJK) mesajının okunması ardından Aysel Doğan zılgıtlar eşliğinde Dersim’e uğurlandı.

Etiketler: Aysel DoğanDersim'e uğurlandı

ilgiliiçerikler

GÜNCEL

Atılım emekçisi Erdem Koç Dersim’e uğurlandı

8 Mart 2021 - 16:28

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ESP üyesi, Atılım Gazetesi eski emekçilerinden Erdem Koç, Kartal Cemevi'nden Dersim'e uğurlandı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi...

Daha fazla oku
Sonraki yazı

MLKP/KKÖ şehidi Altunöz için taziyeler sürüyor

Özgür ANA HABER

Etkinlik Takvimi

SESİ BÜYÜTMEK İÇİN

ÇOK OKUNANLAR

  • AVEG-KON 6. Yaz Kampı programı açıklandı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Güngör: Yeni ayaklanmalar mümkün, birleşik halk hareketini yaratalım

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Nerede duruyorsunuz? – Tahir Laçin

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Almanya’da tutuklu Kürt genci Merdan K için dayanışma eylemi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Benim Adım oyunu Avusturya gösterimlerini tamamladı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D