KCDK-E: Paris’teki saldırıya karşı halkımızı acilen sokaklara çağırıyoruz

KCDK-E, “Acil olarak halkımızı bugün Paris’te gerçekleştirilen katliama karşı sokaklara çıkarak protestoya çağırıyoruz” dedi.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bugün Fransa’nın başkenti Paris’te Kürtlere yönelik gerçekleştirilen vahşi saldırının öfkesi içindeyiz. Bugün Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen silahlı saldırıda 2 kişi şehit düştü, 4 kişi yaralandı” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türk devletinin Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği savaştan dolayı mülteci olmuş ve burada örgütlülüğünü değişik kurumlar ile yürüten Kürtlerin hedef hale getirilmiş olmasının arkasındaki politikalar anlaşılmaz ise bu saldırının motivasyonu ve amacı da anlaşılmaz.

Saldırganın kim olduğu, nereden yönlendirildiğine bakılmaksızın Fransa devletinin bunu Türkiye devleti tarafından yönlendirildiğini bilerek, sorumluluğunu yerine getirmelidir.

Bütün dünya kamuoyu bilmelidir ki, bu katliam Kürtleri her yerde hedef haline getiren, soykırım politikaları ile her türlü katliam ve saldırıla açık tutan Türk devletinin politikalarından ve teşvikinden bağımsız değildir. Saldırı her nereden gelirse gelsin, Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü kirli savaş politikalarıyla, Kürtleri her yerde ve her platformda hukuksuz ve keyfi uygulamalarla açık hedef haline getiriyor. Türk devleti, ordusu, polisi ve tüm DAİŞ gibi çete yapılarla Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı topyekûn savaş ve kriminalizasyon politikalarını uluslararası alanlara taşırıyor. 2013’te aynı şehirde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i katleden katil, aynı motivasyon ile bugün tekrar bir katliam gerçekleştirmiştir. Eğer Fransa devleti bu katliamı, tüm yönleriyle açığa çıkarmış olsaydı, bugün bu katliam gerçekleşmemiş olabilirdi.

Fransa’daki tüm halkımızı Paris’teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelmeye ve diğer Avrupa ülkelerdeki halkımızı ve dostlarımızı bulundukları şehirlerde katliamı kınamak için eylem yapmaya çağırıyoruz.” (ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Aralık 2022
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız