KCDK-E 15 Şubat eylemlilik takvimini açıkladı: Rêber Öcalan’a özgürlük hemen şimdi!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlanması ve özgürlüğü için herkesi “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” çalışmalarına aktif olarak katılmaya çağıran KCDK-E, 1-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak eylem takvimini açıkladı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), 15 Şubat Komplosunun 24. yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı, Avrupa ve İskandinavya ülkelerinde komploya karşı gerçekleştirilecek kapsamlı eylemlerin planlamasını paylaştı. Açıklama şöyle:

“Birçok Avrupa ülkesi demokrasi, eşitlik, özgürlüğü geliştirmek ve sorunları diyalog yoluyla çözmekten yana olduğunu söylemektedir. İnsanlığın temel değerleri olan özgürlük ve eşitlik kavramlarının Kürtler içinde hayat bulması ve Kürt sorunun diyalog yoluyla çözmek için Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan 25 yıl önce Avrupa’ya geldi. Bu değerlerin koruyucu ve savunucusu Avrupa ülkeleri Kürt halkının önderi Abdullah Öcalan’a Kürt sorunun diyalogla çözmek için burada kalmasına müsaade etmediği gibi uluslararası hukuku ve insanlık değerlerini kirli siyasi çıkarlara kurban ettiler.

Rêber Öcalan uluslararası bir komplo ile kaçırılarak Türkiye’de İmralı adasındaki zindana götürülmesi 25. yılına girmektedir.  Önderliğimiz 24 yıldır İmralı adasında tek kişilik hücrede tutulmakta, hiçbir uluslararası hukuk kuralına uyulmayarak ağır bir tecrit altında tutulmaktadır.

İmralı adasında tüm dünya ile bağlantısı koparmak için sesinin çıkmasını engelleyen Türk devleti, tüm evrensel ilke ve normu yine tüm kendi hukukunu bile çiğneyerek adeta bir İmralı özel işkence sistemi yaratmıştır. Bu sistemde hiçbir hak ve hukuk yoktur. Tamamen devletin Kürt düşmanlığı ve tasfiye planı çerçevesinde Rêber Abdullah Öcalan, ağırlaştırmış tecritle izolasyon altında tutulmaktadır. Son 22 aydır da kendisinden hiçbir haber alınamıyor.

Rêber Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği konusunda Kürt halkının öfkesi ve kaygısı yükselmiştir. Avrupa Konseyi, CPT, uluslararası kurumların ve güçlerin sessizliğinden cesaret alan AKP-MHP hükümeti İmralı’da ki bu tecrit ve kötü muameleyi tüm cezaevleri ve toplum üzerinde uygulanan bir model haine getirildi. Bununla yetinmeyen Türk devleti sadece Türkiye’de ki Kürtlere (Bakur Kurdistanı) değil diğer parçalardaki Kürtlere de saldırmakta ve kimyasal kullanmaktan dahi çekinmemektedir.

Abdullah Öcalan’ı milyonlarca Kürt önderliği olarak kabul etmektedir. Nasıl ki Mandela Güney Afrika sorunun diyalog ve onurlu bir çözümün anahtarı olmuş ise, Abdullah Öcalan’da Türkiye’de Kürt sorunun demokratik, barışçıl çözüm anahtarıdır. Üstelik bu devletin kendisi tarafından da kabul edilmektedir.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Kürt halkının demokrasi ve özgürlük mücadelesinin temsilidir. Serik Abdullah Öcalan’ın İmralı’da yürüttüğü direniş, geliştirdiği paradigma ve kadın özgürlükçü ideolojisi dünyaya yayılarak evrenselleşti. Bugün tüm dünyada “Jin jiyan azadî” sloganıyla kadınlar ve halklar hak arayışına geçtiler. Kürdistan özgürlük mücadelesini uluslararası düzeye tanıttı. Sadece Kürtlerin değil bölgede yaşayan diğer tüm etnik ve inanç grupların kendilerini özgürce katabildiği demokratik konfederal sistem inşa etti.

Hem Kürt sorunun çözümü hem Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi, çatışmaların durması için Önder Öcalan özgür olmalıdır ki bu rolünü oynayabilsin. Bunlar için dünya çapında tanınmış siyasetçilerin, hukukçuların, gazeteci, akademisyenlerin, sendikacıların içinde yer aldığı ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ kampanyaları yürütmekte, inisiyatifler oluşturmakta ve bu çalışmalara öncülük yapmaktadırlar.

KCDK-E ve kürt halki olarak CPT, Avrupa Konseyi ve BM’yi acil devreye girerek İmralı işkence sistemine son vermeye ve acil heyet gondermeye çağırıyoruz.

Tecridin sonlanması, Kürt halkının önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için dünya kamuoyuna tüm uluslararası kurumları, sendikaları, partileri, aktivistleri, demokrasi ve insan haklarından yana herkesi Abdullah Öcalan’a Özgürlük çalışmalarımıza aktif olarak katılmaya çağırıyoruz”

 

    1. 1-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak eylem ve etkinlikler şöyle:
    2. Uzun Yürüyüşler

6-11Şubat arası günlerde enternasyonaller öncülüğünde Cenevre`den Strasburg’a kadar uzun yürüyüş;

Başlangıç yeri: Place de Neuve

Başlama Saat: 9 .30

 

5-11 Şubat’ta günleri arasında Kurdistanlı gençlerin Heilbronn’dan Strasbourg’a kadar sürecek Uzun Yürüyüş’ü;

Adres: Heilbronn

Başlama saati: 12:00

Ülke ve eyaletlerde düzenlenecek 3 günlük uzun yürüyüşler ve değişik etkinlikler

 

ALMANYA

FCDK- KAWA

Tarih: 02.02.2023 ( 3 gün)

Adres: Bockenheimer Warte, Frankfurt

Başlama saati: 13:30

 

FED-MED NRW

Tarih: 03.02.2023  ( 2. Gün)

Adres: Marktplatz, Bonn

Saat: 12:00

 

FED-DEM

Tarih: 04.02.2023 ( 2 gün)

Yer: Kaufland Mettenhof Kiel,

Saat: 10:00

 

Hannover-Laatzen

Tarih: 18.02.2023, Saat:10:00

Adres: Leine-Center  Laatzen(Erich-Panitz-Straße)

 

Holanda 

Tarih:4 Şubat ( 2 gun)

Başlangıç  Yeri: Radarstraat, Den Haag

Saat: 1030

 

Danimarka

Tarih….   …….1 gün.

Başlangıç yeri: Herlev DKTM önü

Saat: 10.00

 

Kıbrıs

Tarih: 15 Şubat

Yer: Dali den

Saat: 9.00

 

Belçika

 

Tarih. 8 ile 9 Şubat arasi ( 2 gun )

Yapilacak Yer: Place Luxsemburg ( Avrupa Parlamentosu önü), Bruksel

Saat: 12.00  ile 16.00

 

Avusturalya

5 Şubat

Sydney/ Australia

Önder Öcalanın bayrak ve pankartlarıyla Sydney’in en işlek yerlerinde vapur gezdirilecek

 

Sydney/ Australia

11 Şubat  Miting

Yer: Town Hall , Saat 2-4

 

12 Şubat

Sydney / Australia

Saat 2 ile 5  arasında konvoy gösterisi

 

11 Şubat

Melbourne -Australia  miting

Yer:Victoria State Libray,

Saat 2 PM-4PM

 

11 Şubat

Yer: Melbourne-Australia

Saat 7PM-9 PM Seminer

 

15 Şubat

NSW Eyalet Parlamentosu önünde bir çok parlementerin katılımıyla protesto ve basın açıklaması yapılacak.

 

Fransa

Marsilya

Tarih:10. Şubat 2022 ( 3 gün)

Başlangiç Adresi:Martig ues Belediyesi önü,

Başlama Saati:10.00

 

Avusturya

Viyana

Tarih: 10.02.2023 (2 Gün)

Başlangiç Adresi:   Argentinierstr 14, Başlama Saati: 12

 

Isveç

Tarih:11-12 Subat

Stockholm

Başlangıç Adresi:

 

 

Finlanda 

Helsinki

Tarih: 14-15 Şubat.(2 Gün)

 

Norveç

 

Yunanistan

Tarih: 14-15 Şubat (2 gün)

Başlangıç Adresi: Lavrio Kampı

Kanada

Toronto

11 Şubat Toronto şehir merkezinde yürüyüş

12 sinde konvoy gösterisi

15 Şubat’ta yürüyüş yapılacak

 

Ingiltere

Londra

Tarih : 3 Subat 2023

Saat : 17.00

Adres: Piccadilly Circus Station, W1), 9HS (Piccadilly Line)

 

    • Merkezi Yürüyüşler

 

11 Şubat günü Almanya, İsviçre, Kuzey Fransa, Hollanda ve Belçika’nın katılımı ile Strasbourg’da; Güney Fransa katılımı ile Marsilya’da; İsveç’in Stockholm ve Göteborg kentlerinde, Avusturya, İtalya, İngiltere, Yunanistan, Kıbrıs, Kanada, Avusturalya, Norveç, Finlandiya ve Danimarka’da ise ülkeler düzeyinde merkezi yürüyüşler yapılacak.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2023
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız