Emek ve Özgürlük İttifakı Stuttgart’ta seçim çalışmalarına hız verdi

Türkiye’de 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri konusunda Stuttgart’ta bir toplantı gerçekleştirildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı Stuttgart Seçim Platformu’nun 10 Nisan 2023 tarihinde Arena Kültür salonunda düzenlediği halk toplantısı programına HDP onursal başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP milletvekili/Van BB Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Almanya Parlamentosu Die Linke partisi milletvekili Gökay Akbulut ve sanatçı Diyar katıldı.

Toplantıya ilginin büyük olması, gelen siyasetçilerin konuşmaları, 14 Mayıs seçim sonuçlarına da ayna tutacak derecedeydi. Salonda yapılan toplantıya ek olarak salonun girişinde kurulan masada da seçmen bilgilendirmesi ve müşavirlik kayıtları yapıldı.

Arena kültür salonunda düzenlenen halk toplantısında ilk konuşmacı Almanya Parlamentosu Die Linke partisi milletvekili Gökay Akbulut’tu. Akbulut yaptığı konuşmasında özellikle Die Linke/Sol Parti’nin HDP ve dolayısı ile Yeşil Sol Parti’ye desteğini dile getirerek, “Almanya hükümeti ve Avrupa birliği Türkiye’nin AKP-MHP iktidarı altında otoriter bir rejime dönüştüğünü ve insan hakları ihlallerini gayet iyi görüyor. Erdoğan yıllardır Kürtlere, Ermenilere, Alevilere, işçi-emekçilere ve kadın- gençlere saldırıyor. Doğa Türkiye’de talan ediliyor. Depremlerde binlerce insan can veriyor ve ülke bir kaosa götürülüyor. İşçilerin grevleri yasaklanıyor, gazeteciler ve akademisyenler tutuklanıyor. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de Die Linke partisi olarak HDP’yi ve bu seçimlerde de Yeşil Sol Parti’yi destekliyoruz. HDP’nin kapatılmak istenilmesi bir skandaldır ve şiddetle kınıyoruz. Seçimlerin demokratik şartlar altında yapılması için Emek ve Özgürlük ittifakını destekliyoruz. Önümüzdeki haftalarda da çalışmalarını destekleyeceğiz. Türkiye’ye de seçimlere gözlemci heyetler göndereceğiz. Ayrıca Stuttgart, Mannheim, Karlsruhe ve Baden Württemberg eyaletindeki diğer bürolarımızı seçim çalışmaları için açık tutacağız. Biz kadınız, genciz, işçiyiz, doğayız, biz halkların kardeşliğiyiz, biz kazanacağız!” dedi.

HDP onursal başkanı Ertuğrul Kürkçü de konuşmasında, 14 Mayıs seçimlerinin büyük anlam taşıdığını belirterek “partimizin bu seçimdeki tutumu bellidir. Bu seçimle Tayyip Erdoğan karşısındaki adaya oy veriyoruz. Bu aday daha iyi olduğu için değil, biz kendimiz daha iyi olduğumuz için bu adaya oy veriyoruz. Bu kayyum, bu zulüm altında, bu mezhep dayatma tarzı altında, kadınlara yapılan zulüm, katliamlar altında daha fazla yaşayamayız. Kendi yolumuzu açmamız gerekiyor. Bu zihniyet altında, bu şekil yaşam dayatması altında, İnkar edilen kimlik ve dilimizle daha fazla yaşayamayız. Seçimlerden kısa bir süre önce HDP’yi kapatıp, bizleri alternatifsiz bırakmak isteyenlere karşı Yeşil Sol Parti ile seçimlere giriyoruz. Onun için yurtiçinde olduğu gibi yurtdışındaki seçmenlerin de bu seçimlerde rölü büyük olacak. Bir oyun bile bize bir milletvekili kazandıracağını düşünerek, seçimlere önem vermeliyiz. Her kesimden seçmenlerin seçim sandıklarına gitmesi gerekir” vurgusunda bulundu.

Toplantının son bölümünde ise HDP milletvekili Bedia Özgökçe Ertan yaptığı konuşmada, “Türkiye’deki bir önceki seçimlerde çok kritik ama özel olan Kürt barajını anlamsız kılıp, aşmıştık. Kürtlerin, Alevilerin yani bu demokrasi bileşenlerinin devlet yönetiminde olmasını istemeyen karşıt cephe birleşerek, yeni bir seçim kararı aldılar. Bildiğiniz gibi o günden bugüne ülkede çok büyük kaos, barışı bozan her türlü yaklaşım büyütülüp, geliştirildi. Manipülasyonlar, bize dair karalama kampanyaları var gücüyle devam ediyor. İşte bugün de o günün korkusu sebebiyle partimiz HDP’yi her türlü şekilde yok etmeye gayret ediyorlar. Bu cephe tek başına AKP – MHP iktidarından mütevellit değil. Ama bilmeliyiz ki, karşımızda daha büyük bir güç var. Onun için bu güce karşı oluşturduğumuz ittifak ile seçimlerde yalnız yurtiçinde değil, yurtdışında da gücümüzü, umudumuzu birleştirip, seçimlerde gereken temsiliyeti sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Diyar katılımcılara bir müzik dinletisi sundu. (ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız