Baden Württemberg ve Bayern seçim komisyonlarından çağrı

Baden Württemberg ve Bayern eyaletlerinde içinde her kesimden yüzlerce kişinin yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı Seçim Komisyonları, basın toplantısı yaparak, 14 Mayıs seçimleri için herkesi 27 Nisan 09 Mayıs tarihleri arasında sandık başına çağırdı.

Bakurê Kurdistan ve Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için Avrupa’nın her yerinde olduğu gibi Güney Almanya’nın Baden-Württemberg ve Bayern eyaletlerinde de seçim çalışmaları sürüyor.

Komisyonlar, kuruldukları ilk günden bu yana binlerce kişiye ulaşıp seçmen sorgulaması yapıp, yüzlerce seçmeni kaydettirdi.

Seçimin ikinci aşamasını başlatan Emek ve Özgürlük İttifakı seçim komisyonları, Türkiyeli kurumlar başta olmak üzere aileleri dolaşarak seçim propagandası yapıyor. Ayrıca kent merkezlerinde bilgilendirme standı açan komisyonlar, Yeşil Sol Parti’nin Avrupalı seçmenlere yönelik projelerini anlatıyor; Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrıları yapıyor, ailelerin posta kutularına bilgilendirme ve tanıtım broşürlerini atıyor.

İçinde farklı halk, inanç kesimi ve yaş grubundan yüzlerce kişinin yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı Seçim Komisyonları temsilcileri, bir basın toplantısı düzenleyerek, 27 Nisan 09 Mayıs tarihleri arasında herkesi oy kullanmaya çağırdı.

AKP-MHP faşist rejiminin Kürtler başta olmak üzere kadınlara, Alevilere, emekçilere, sosyalistlere; ötekileştirilmiş tüm halklara yönelik baskılara dikkat çekilen toplantıda, “Artık bu rejimi değiştirme zamanı gelmiştir” denildi.

“Baden-Württemberg ve Bayern eyaletlerinde yaşayan tüm halklarımıza 27 Nisan ile 9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak seçimlerde oy kullanma çağrısı yapıyoruz” denilen toplantıda, “Jin jiyan azadî” ve “Hepimiz birlikte değiştireceğiz“ sloganları atıldı.

SANDIKLAR 6 KENTTE KURULACAK

Baden-Württemberg ve Bayern eyaletlerinde sandık kurulacak yerler ve sandık sayısı şöyle:

  • Karlsplatz 21-24 80335 Münih

Hafta içi 14, hafta sonu 20 sandık kurulacak

  • Lorenz str. 11,70435 Stuttgart

Hafta içi 14, hafta sonu 20 sandık kurulacak

  • Steinbühler str. 4-6, 90443 Nürnberg

Hafta içi 4, hafta sonu 8 sandık kurulacak

  • Rintheimer str.82 ,76131 Karlsruhe

Hafta içi 6, hafta sonu 10 sandık kurulacak

  • Magirus-Deutz str. 13, 89077 Ulm

29 Nisan 01 Mayıs’ta 1 sandık

  • Regensburg Junker str.9, 93055 Regensburg

29 Nisan-01 Mayıs’ta 1 sandık

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız