Yeşil Sol Parti Karlsruhe‘de seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti Karlsruhe Seçim Platformu, kentte büro açılışı öncesi miting yaptı. Bedia Özgökçe Ertan, Erdoğan faşizminden hesap sormak için 27 Nisan ile 9 Mayıs arası yapılacak seçimde herkes oyunu kullanmalıdır” diye çağrı yaptı.

Yeşil Sol Parti Seçim Platformu’nun 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için çalışmaları, Almanya’nın Karlsruhe kentinde aralıksız devam ediyor.

Yeşil Sol Parti Karlsruhe Seçim Platformu’nun çalışmaları, yeni seçmen kayıt çalışmaları ardından aile ve kurum ziyaretleri, halk toplantıları şeklinde sürerken bugün Karlsruhe kent merkezinde seçim bürosunun açılışını yaptı.

Die Linke ile ortaklaşa yapılan açılıştan önce yüzlerce kişinin katılımıyla Werderplatz’ta miting gerçekleştirildi. Mitinge Wan eski milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Die Linke Karlsruhe Fraksiyonu Rudolf Bürger, Baden-Württemberg Die Linke eski milletvekili Karin Binder, Hukukçu ve Kürt dostu Brigitte Kiechle ile Die Linke MYK Üyesi Sabine W.Skubsch birer konuşma yaptı.

DIE LINKE: ERDOĞAN’I YENMEK ZORUNDAYIZ

AKP-MHP faşist rejimine dikkat çeken Die Linke temsilcileri, “Türkiye’de yeniden barışın yolunu açmak, diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist hükümeti devirmek için kardeş Yeşil Sol Parti’ye her türlü desteği vermeye hazırız. Yeşil Sol Parti’nin hedefinde olduğu gibi bizim de hedefimiz Türkiye ve Ortadoğu’da yaşayan tüm halkların ve inançların özgürce bir arada yaşamasıdır. Türkiye’de barışı sağlamak, Rojava’ya yönelik işgal saldırısını sonlandırmak, tüm Kurdistan’da savaşı bitirmek için Erdoğan’ı yenmek zorundayız” dedi.

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN: HERKES OYUNU KULLANMALIDIR

Bedia Özgökçe Ertan da Erdoğan rejiminin Kürtlere, farklı inanç ve kimliklere yönelik faşizan uygulamalarına, “20 senedir bu faşist rejim, herkese yönelik her yöntemi kullanarak ırkçı soykırım saldırıları yapmaktadır. Kürtlerin belediyelerine kayyum atarak gasp etmiş, yüzlerce Kürt siyasetçiyi zindanlara tıkmış, Kürtlerin bulunduğu her yere saldırılar yaparak kazanımlarını yok etmeye çalışmış, halen de çalışmaktadır.  Bu rejimin düşmanlığı depremde Kürt ve Alevi halkımıza yönelik bir daha ortaya çıkmıştır” sözleriyle dikkat çekti.

Avrupa’da yaşayan başta Kürtler olmak üzere tüm kesimlere çağrı yapan Bedia Özgökçe Ertan, “Diktatör Erdoğan’ı yıkma zamanı gelmiştir. Onu devirmek, hesap sormak için 27 Nisan ile 9 Mayıs arası yapılacak seçimde herkes oyunu kullanmalıdır” dedi.

Miting ardından kitle, Yeşil Sol Parti seçim bürosunun önüne gelerek zılgıt ve sloganlar eşliğinde açılış yaptı. Kadınların kurdeleyi kesmesiyle büro açılışı, kısa konuşmalar ve halayla devam etti.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız