Zürih’te ‘Rojava Devrimi’ni savunalım’ çağrısı

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların protesto edildiği eylemde konuşan AVEG-KON temsilcisi Metin Yılmaz, faşizme ve işgale karşı Rojava Devrimi’ni savunmak için örgütlü mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına karşı “Rojava Devrimini savunmak için harekete geçelim” çağrısıyla İsviçre’nin Zürih kentinde bir eylem düzenlendi. Eylem Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) öncülüğünde gerçekleştirildi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu’nun (AVEG-KON) çağrısıyla Stauffacher meydanında bir araya gelen kitle, devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu.

AVEG-KON adına Metin Yılmaz, bir konuşma yaparak, Türk devlet faşizminin Kurdistan ve Türkiye’de devrimcilere, emekçilere, halklara karşı saldırılarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Rojava’ya aralıksız yapılan saldırıların, halkların ortak mücadelesiyle ortaya çıkan devrimi ortadan kaldırma hedefini taşıdığına işaret eden Yılmaz, bu nedenle devrimin öncülerine karşı suikastlar düzenlediğini dile getirdi.

Yılmaz, faşizme ve işgale karşı Rojava Devrimi’ni savunmak adına örgütlü mücadelenin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

HBDH bileşenleri adına ise Sinan Bakır söz aldı. Türk devletinin işgal saldırılarına değinen Bakır, “Dün devrimci güçler olarak nasıl ki Rojava Devrimi’ni savunduysak bugün de faşizme ve işgal saldırılarına karşı da aynı kararlı tutumla Rojava Devrimi’ni savunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bakır’ın ardından konuşan PYD temsilcisi Mehmed Emin Omar da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü paradigmasının model olarak uygulandığı Rojava’da devrimi savunmak için direneceklerini vurguladı. (ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Haziran 2023
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız