Avrupa’da Türk faşizmi ve KDP ihaneti protesto edildi

KCDK-E’nin çağrısıyla Avrupa’nın birçok kentinde bir araya gelen Kurdistanlılar, ihaneti, işbirlikçiliği ve Türk faşizmini kınayarak, ulusal birliğin sağlanması çağrısında bulundu.

Hewlêr’de KNK Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledildiği Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Başûrê Kurdistan Temsilciliği’ne yönelik silahlı saldırıyı protesto etmek amacıyla Avrupa’nın birçok merkezinde eylemler gerçekleştirildi.

BRÜKSEL

Hewlêr’de KNK Başûr Temsilciliği’ne saldırı sonucu Deniz Cevdet Bülbün’ün katledilmesini kınamak için Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşayan çok sayıda Kurdistanlı, Başûrê Kurdistan Temsilciliği’nin bulunduğu Franklin Roosevelt caddesinde bir araya geldi.

Katledilen Bülbün’ün fotoğrafları ile üzerinde “Kahrolsun ihanet, sessiz kalmayın” yazılı pankartlar taşındı.

Eylemde KNK Yürütme Konseyi Üyesi Refîq Xefûr bir konuşma yaptı ve “Düşmanımızı tanıyoruz. Erdoğan rejimi ve faşist Tür devleti her yerde, her şekilde halkımıza saldırıyor. Dün de Irak hükümeti resmi olarak Türk devletinin dronlarla saldırı gerçekleştirdiğini resmi olarak duyurdu. Ancak biz çok iyi biliyoruz ki Kürtlük adı altında hareket eden çevreler ve ihanetçiler Türk devleti gibi bir düşmanla ortaklaşmasalar, Türk devleti asla bu saldırıları gerçekleştiremez. Maalesef Barzani Ailesinin yönetimindeki KDP, işgalcilerin eli olmuş. Barzani ailesi Kürt hareketlerini zayıflatmak ve yok etmek için Kürt halkının baş düşmanlarıyla işbirliği yaparak, işgal ve soykırıma yol veriyor. KNK Temsilciliğine saldırı aynı zamanda ulusal birliğe saldırıdır. Bu kirli saldırının planlı bir şekilde yapıldığı açıktır” diye vurguladı.

Refîq Xefûr konuşmasının sonunda, KNK adına Başûrê Kurdistan yetkililerine sessiz kalmama, tutum alma çağrısı yaptı.

Eylem, atılan “Bimre îxanet”, “Bêdeng nemînîn”, “Bijî berxwedana gelê Kurd” sloganlarıyla sona erdi.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kenti ana tren istasyonunda bir araya gelen Kurdistanlılar, Türk faşizmini ve KDP ihanetini protesto etti.

Kurdistan şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları, katledilen KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün yanı sıra Başûrê Kurdistan’da KDP işbirliğinde Türk devletinin katlettiği Kürt siyasetçi ve aktivistlerin dövizlerini taşıdı.

Kürtçe “Türkiye katil, Avrupa sessiz”, “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda ihanet ve işbirlikçilik kınanarak, Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı Kürtlerin ulusal birliği sağlaması gerektiğinin altı çizildi.

Türk devletinin bütün Kürt kazanımlarını ortadan kaldırmayı amaçladığı dile getirilen konuşmalarda KDP ve Barzani ailesinin bu konsepte ortak olduğu belirtildi.

Konuşmalarda “Faşist Türk devleti ve işbirlikçi KDP, Kürt halkına ve Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne yönelmiş durumda. Başûrê Kurdistan’daki tüm kazanımlar KDP ihanetiyle Türk devletine teslim ediliyor. Bütün Kürt halkına ve dostlarına çağrımızdır; sokaklara inin ve bu katliamı, bu ihaneti kabul etmeyin. İhanete karşı mücadeleyi büyütelim” denildi.

MARSİLYA

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde Hewlêr’de KNK Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledildiği KNK Başûrê Kurdistan Temsilciliği’ne dönük gerçekleştirilen silahlı saldırı kınanarak, basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kürtçe ve Fransızca, “Türk işgaline ve Barzani Ailesinin ihanetine karşı Kurdistan’ı savun” ve “Katil MİT û KDP’dir” yazılı pankartlar, ve Şehid Deniz Cevdet Bülbün’ün fotoğraflarının olduğu dövizlerin taşındığı eylemde açıklamayı DKTM adına Enes Karlıova okudu.

KDP-AKP ittifakının yeni olmadığına değinen Karlıova, “AKP-MHP ittifakının uzun yıllardır vazgeçilmez ortağı KDP’dir” dedi. KDP’nin derinleştirdiği ihanetin Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın direniş duvarına çarptığını, Türk devletinin her zorlandığı anda bu duvara karşı KDP ihanetine sarılmasının Başûr halkı ve bütün Kürtlere kaybettireceğini dile getiren Karlıova, KDP’yi bu ihanetten dönmeye, Başûr başta olmak üzere dört parça Kurdistan halkının da bu ihanet çetesine karşı tavır almaya çağırdı.

Karlıova devamında; “Kürt halkının soykırımını hedefleyen katliamcı Türk devleti, işbirlikçi Barzani ailesinin desteğiyle her gün yeni bir katliam gerçekleştirmektedir. Kanlı çete örgütü MİT’in cirit attığı Başûr topraklarını katil Türk ordusuna peşkeş çeken, onlarca askeri üssün kurulmasına izin veren Barzani ailesi Kürt halkının katliamına zemin sunmaktadırlar. Kürt toplumunun karşısında katliamcı Hakan Fidan’la çekilmiş sarmaş dolaş pozları ile şov yapan KDP, Kürt halkının direnişini, binlerce şehidin bedel ödeyerek kazandığı mirası pazarlamaktan utanmamaktadır. Türk devleti Kürtleri birbirleriyle çatıştırarak hedefine ulaşmayı ve Kürt soykırımını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Barzani ailesi, Türk devletinin soykırım saldırılarına izin vererek, katkı sunarak Kürt halkının değerlerini ve topraklarını peşkeş çekiyor. Kürt toplumu ibretle bu ihaneti izliyor ve bundan son derece rahatsızdır. KNK’nin Hewlêr’de bulunan temsilcilik binasına dönük gerçekleştirilen silahlı saldırıda KNK Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün alçakça katledilmiştir. Eğer bu ihanet çizgisi son bulmazsa bu katliamlara yenilerinin ekleneceği açık seçik ortadadır. Biz Kürtler olarak KDP-Barzani ailesinin içine girdiği bu ihanetçi çizgiden derhal vazgeçmeye, Kürt halkının değerlerine uygun bir tutum sahibi olmaya, katliam çetesi MİT başta olmak üzere soykırımcı Türk devletinin tüm askeri üslerinin ve faaliyetlerinin Kurdistan topraklarında sonlandırılmasına çağırıyoruz. Bulunduğumuz her yerde ulusal birlik ruhuyla topraklarımıza ve mücadelemize olan inancımızla değerlerimizi savunmaya devam edeceğiz.

Basın açıklamasının okunduğu esnada sık sık “Bimre xiyanet”, “Bijî Kurdistan” sloganları atıldı.

VİYANA

Başûrê Kurdistan’da KDP’nin Türk devletinin işgal saldırılarına suç ortaklığını protesto etmek amacıyla Avusturyanın başkenti Viyana’da saat 17.00’da Türk Konsolosluğu’nun önünde bir protesto eylemi gerçekleşti.

Kurdistanlılar yarın da Platz der Menschenrechte’de saat 18.30’da alanlara çıkacak.

MANNHEIM

KCDK-E’nin çağrısı üzerine bir eylem de Almanya’nın Mannheim kentinde yapıldı. Açıklama metninin okunduğu eylemde sık sık “Bimre xiyanet” ve “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.

MÜNİH

Hewlêr’de KNK Başûr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledildiği KNK Başûrê Kurdistan Temsilciliği’ne dönük gerçekleştirilen silahlı saldırı, Münih’te protesto edildi.

Münih Gençlik İnisiyatifi ve DKTM’nin çağrısıyla saat 16.00’da şehir merkezinde bir araya gelen Kurdistanlılar, soykırım saldırılarına karşı bir miting düzenledi.

Şehir merkezi Stachus meydanında toplanan Kurdistanlılar, Barzani ailesinin faşist Türk Cumhurbaşkanı ile işbirliğini simgeleyen pankart ve Kürt siyasetçi Deniz Cevdet Bülbün’ün  dövizleriyle saldırıyı teşhir edip kınadı.

Eylem boyunca, “Kurdistan’da katliamlara son”, “Şehîd namirin, ”Faşist Türk devleti Kurdistan’dan defol” ve “Bimre xiyanet”, “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentindeki eylemi de Saarbrücken DKTM, PYD ve Êzidî Kadın Meclisi organize etti. Europa Galerie önünde yapılan eylemde KDP’nin Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı Türk devleti ile beraber imha konsepti temelinde saldırdığı belirtilirken, sık sık “Bimre xiyanet”, “Bijî berxwedana gele Kurd” ve “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de çok sayıda Kurdistanlı, saldırıyı protesto etmek için Rossmarkt’ta bir araya geldi.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Eylül 2023
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız