KCDK-E Türk devletine karşı alanlara çıkmaya çağırdı

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarına karşı her yerde alanlara çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, Türk devletinin Rojava’ya yönelik yeni saldırılarına karşı Kürtleri ve dostlarını alanlara çağırdı.

Açıkama şöyle:

“Sömürgeci Türk devleti uzun bir süredir soykırımcı emellerini gerçekleştirmek için Kurdistan coğrafyasında katliam hedefli saldırılar sürdürmektedir.

Türkiye ve dünya coğrafyasında tamamen sıkışmış, büyük bir çıkmaz içinde olan AKP-MHP faşist savaş hükümeti yaklaşan seçimlere yeni yatırım yapmak için bu sabah itibariyle Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik ağır bombardıman gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirilen saldırılarda enerji kaynakları, sivil alanlar ve halkın temel ihtiyaçları direk hedef alınmıştır.

Soykırımcı Türk devletinin bakanı Hakan Fidan, yaptığı tehditlerin ardından bölgeye yönelik saldırıların intikam boyutuna taşımıştır. Öyle ki bu saldırıların bir hedefi de DAİŞ’e fırsat sağlayarak yeniden örgütlenmesinin önünü açılmak istenmektedir.

Faşist Türk ordusu bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyerek halkın hizmet aldığı binaları, altyapıyı hedefleyerek savaş suçu işlemektedir. Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleştirilen bu saldırılar uluslararası hukuka aykırıdır ve Türk ordusu insanlık suçu işlenmektedir. Diktatör Erdoğan ve soykırımcı Türk devleti bölge için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

9 Ekim uluslararası komplosunun arifesinde gerçekleştirilen bu saldırı Rojava devrimi ve Kürt halkının tüm kazanımlarını hedef almaktadır. Uluslararası komploya karşı büyüyen enternasyonalist sahiplenme karşısında çıkmaz içinde olan soykırımcı Türk devleti imha amaçlı saldırmaktadır.

Suriye devleti, Rusya ve uluslararası güçlerin Türk devletinin saldırılarına karşı sessizlikleri Kürt soykırımına onay vermektedir. Türk devletinin devam eden bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve herkesi bu saldırılar karşısında tutum almaya çağırıyoruz.

KCDK-E olarak halkımızı, devrimci, demokrat, aydın, dost ve insanlıktan yana olan herkesi Rojava insanlık devrimine sahip çıkmak için alanlara çıkmaya, 7-8 Ekim’de TJK-E öncülüğünde gerçekleştirilecek eylemlere aktif katılmaya ve 10 Ekim saat: 11:00’de Strasburg’da gerçekleştirilecek Önder Apo’yu ve Rojava’yı sahiplenme merkezi yürüyüşüne, kadın, çocuk, yaşlı tüm halkımızı seferber olmaya çağırıyoruz.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız