ADGB: Tecride karşı 1 Haziran’da alanlardayız

ADGB, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerinde süren tecride karşı 1 Haziran’da gerçekleştirilecek eylemlere aktif katılım çağrısı yaparak, eylem takvimini paylaştı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), yazılı bir açıklama yaparak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerinde süren tecride karşı 1 Haziran’da Avrupa’da alanlarda olacaklarını bildirdi ve herkesi aktif katılmaya çağırdı. ADGB’nin paylaştığı eylem planlamasına göre, gösteriler Almanya’nın 10 kentinde, Hollanda’nın Amsterdam, Avusturya’nın Viyana, İsveç’in Karlstadt ve Malmö kentlerinde ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yapılacak.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, uluslararası komplo sonucu İmralı Ada Hapishanesinde tutsak edilişinin 25 yılı geride kaldı. Sayın Öcalan üzerinde sürdürülen ağır tecrit ve işkence, onu siyasi iradesi olarak kabul etmiş Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam mücadelesine ve bir halk olarak varlığını sürdürmesine karşı geliştirilen kapsamlı bir saldırıdır.

Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerinde süren mutlak tecrit, siyasi tutsaklar üzerinde yoğunlaşan baskılar, bütün direnme dinamiklerine yönelik saldırı ve tecrittir. Sürdürülen tecrit dolayısıyla hapishanelerde artan baskıyla infazı yaklaşan devrimci, yurtsever tutsaklar ve özellikle ağır hasta tutsaklar birer birer katledilmektedir.

Hapishanelerdeki tutsaklara yönelik saldırıların temelinde tutsakların teslim alınması, devrimci kimliklerinden soyutlanması yatmaktadır. Teslim alınma mümkün olmuyorsa tecrit ve imhanın uygulanması devletin temel siyasetidir.

TECRİT ULUSLARARASI KARAKTERDEDİR

Uluslararası komplonun bir devamı olarak uygulanan tecrit, uluslararası bir karakterde sürmektedir. Tecrit kapitalist modernite tarafından yönetilmektedir. İmralı’da sürdürülen işkence sistemi karşısında İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve tüm uluslararası kurumların sessizliği bu nedenle devam etmektedir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tüm evrensel ilkeden, kuraldan ve hukuktan yoksun bırakılarak üzerinde tecrit sürdürülmektedir.

38 AYDIR HABER YOK

Abdullah Öcalan’ın dünya ile bağlantısı koparılarak sesinin çıkmasını engellemek isteyen Türk devleti, tüm evrensel ilkeleri, hatta kendi hukukunu bile çiğneyerek özel bir tecrit sistemi yaratmıştır. Sağlığı ve güvenliğiyle ilgili herhangi bir bilgi mevcut değildir. 38 aydır sağlığı ve yaşamından dahi ne ailesi ne de avukatları habersizdir.

Sürdürülen bu ağırlaştırılmış tecrit karşısında Avrupa Konseyi (AK), CPT, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer tüm uluslararası kurumların sessizliği, sadece komplonun değil tecridin de uluslararası boyutunu ortaya koymaktadır.

Türk devleti tarafından gerçekleştirilmek istenen bu insanlık suçuna ortak olmamaları için başta BM, Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere tüm uluslararası kurumların, evrensel insan hakları ve demokrasi ilkelerinin gerektirdiği rolü oynamaları gerektiğini belirtiyoruz. Sürdürülen bu ağır tecrit ve izolasyon tüm Türkye coğrafyasına yayılarak toplumun tüm kesimleri üzerinde etkin bir baskıya dönüşmüştür.

TECRİT KALDIRILMADAN TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ HAYAT BULAMAZ

Milyonlarca emekçinin, yoksulun emekleri sürdürülen savaşa harcanmaktadır. Hapishaneler düşüncelerinden dolayı tutsak olan binlerlerle doludur. Baskı, korku, zulüm ve yoksullaşma had safhaya gelmiştir. Tecrit kalıcı olarak kalkmadan ve Kürt halkına karşı sürdürülen savaş son bulmadan Türkiye’de demokrasi hayat bulamayacaktır.

ABDULLAH ÖCALAN VE SİYASİ TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK ŞİARIYLA ALANLARA!

Bu vesileyle ADGB olarak 1 Haziran günü tüm Avrupa’da tecride karşı “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklara özgürlük” şiarıyla alanlara çıkıyoruz. Savaşa karşı barış içinden geçtiğimiz günlerde son derece büyük bir önem taşımaktadır. ADGB olarak herkesi 1 Haziran günü gerçekleştirilecek eylemlere aktif katılmaya çağırıyoruz.

1 HAZİRAN EYLEM PLANLAMASI

ALMANYA

Duisburg

Saat :13:00

Adres: Forum önü

 

Frankfurt

Saat: 13:00

Adres: HBF

 

Freiburg

Saat: 16:00

Adres: Platz der Alten Synagoge

 

Essen

Saat: 15:00

Adres: Kettwiger Straße

 

Münster

Saat:12 :00

Adres: Münster HBF

 

München

Saat: 08:00-17:00

Adres: Königsplatz

 

Stuttgart

Saat: 18:00

Adres: Lautenschlagerstraße

 

Hannover

Saat: 17:30

Adres: August platz

 

Hamburg

Saat: 16:00

Adres: Hachmannplatz

 

Bremen

Saat: 17:00

Adres: Marktplatz

 

HOLLANDA

Amsterdam

Saat: 13:00

Yer: Dam Amsterdam

 

AVUSTURYA

Viyana

Saat: 14:00

Yer: Westbahnhof Kristina-Platz

 

İSVEÇ

Karlstadt

Saat: 13:00

Yer: Soltorget

 

Malmö

Saat: 12:00

Yer: Triangel

 

DANİMARKA

Kopenhag

Saat: 13:00

Yer: Gammmeltorv , 1457 Kobenhavn

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız