KON-MED, 12 Şubat eylemlerine çağırdı

KON-MED, “Gün, tecridi yıkma günüdür” diyerek, 12 Şubat’taki eylemlere güçlü katılım çağrısı yaptı.

KON-MED, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Önder Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı gerçekleştirilen uluslararası komplonun 23. yılına girmiş bulunuyoruz. 15 Şubat günü gerçekleştirilen bu komplo aynı zamanda Kürt soykırım günüdür. Bu yüzden 15 Şubat Kürtler açısından kara gün ve iradesinin rehin alındığı gün olmaktadır. İmralı tecrit sistemi ile Kürt halkı nefessiz bırakılmak istenilmektedir” denildi.

‘TEHLİKE SÜRÜYOR, MUTLAKA ÖZGÜRLEŞTİRMELİYİZ’

“CPT’nin yayımladığı raporuyla da teyit ettiği gibi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde insanlık tarihinin en büyük tecridi uygulanıyor, tarihte eşi benzeri olmayan bu ahlaksız-vicdansız tecrit, AKP-MHP-Ergenekon ittifakı ile ısrarla sürdürülmektedir” vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:
“23 yıldır aralıksız sürdürülen uluslararası İmralı tecrit sistemi artık dayanılmaz bir düzeye ulaşmıştır. Önder APO’ya dönük saldırıların, tecrit sınırlarını aşarak, fiziki imhayı hedeflediğini biliyoruz. İmralı tecrit sistemine karşı halkımızın ve Önderliğimizin büyük direnişi bunu büyük oranda boşa çıkarsa da tehlike devam etmektedir. Bu tehlikenin tümden bertaraf edilmesi ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelemize aralıksız olarak devam edeceğiz. Önder APO’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Önderi özgür olmayan hiçbir halk asla özgür olamaz.

Ortadoğu’yu kendi çıkarlarına göre dizayn etmek isteyen uluslararası güçler, kendileri için tek engel olarak gördükleri Kürt Halk Önderi Başkan Öcalan’ı ve Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmek için uluslararası komployu devreye koydular. Önderliğin tecritte tutulduğu İmralı sistemi uluslararası komplocu güçlerin projesidir. Avrupa Konseyi ve CPT’nin aldıkları kararlarla İmralı sisteminin bir işkence sistemi olduğunu belirtmelerine rağmen gereğini yapmamaları da bundan dolayıdır. Almanya Hükümeti tecrit sistemini aynı şekilde Kürt halkına karşı uygulamaktadır. Yıllarca aralıksız bir şekilde yasakçı ve kriminalizasyon politikaları ile Kürt halkına karşı anti demokratik ve hukuk dışı bir saldırı içerisindedir. Kürt kurumlarını ve renklerini yasaklayarak tecridi Almanya’da uygulamaktadır. Önder APO’nun resimlerine saldırıları İmralı tecrit sisteminin uygulayıcısı olduğunun temel kanıtıdır.
23 yıldır aralıksız süren tüm bu saldırılara karşı gelişen Rojava devrimi ile Önder APO’nun demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigması tüm dünyaya yayılmıştır. Özgürlük ve eşitlik isteyen tüm insanlığın umudu ve Önderi haline gelmiş, Ortadoğu halkları, tüm ezilenler için umut olmuş ve dünyanın pek çok yerinde sahiplenilmektedir.
Başlatmış olduğumuz ‘Dem Dema Azadiye ye -Özgürlük Kazanacaktır’ hamlesi çerçevesinde halkımızın ve dostlarımızın büyük direnişi aralıksız olarak devam etmektedir. Önder APO’nun fiziki özgürlüğü temelinde mücadeleyi daha fazla yükseltmek ve Önderliğe sahip çıkarak özgürlüğümüzü kazanmak önümüzde duran tarihi görevimizdir.

‘GÜN, TECRİT SİSTEMİNİ YIKMA GÜNÜDÜR’

Bu temelde 12 Şubat’ta Almanya’nın bircok merkezinde başta halkımız olmak üzere dostlarımızın katılacağı yürüyüş ve mitinglerde uluslararası komployu kınayarak Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü haykıracağız.
KON-MED olarak, 12 Subat’ta Almanya’nın 4 merkezinde ve Strasbourg’ta yapılacak olan merkezi yürüyüş ve mitinglere tüm halkımızı ve dostlarımızı seferberlik ruhu ile katılmaya ve özgür yaşamla buluşmaya çağırıyoruz.

EYLEM YER VE SAATLERİ

Federasyonlarımız öncülüğünde yapılacak olan 12 Şubat merkezi eylemlerin yer ve saatleri şu şekildedir:

“Yer: Hannover-Kröpcke

Saat:14:00

Tarih:12.02.2022

Yer: Hamburg- Jungferstieg, Ressendammbrücke

Saat: 15:00

Tarih:12.02.2022

Yer: Berlin-Alexanderplatz

Saat: 12:00

Tarih:12.02.2022

Yer: Düsseldorf- DGB Haus

Saat: 13:00

Tarih:12.02.2022
Yer: Strasbourg- Place de le fare 67000 Strasbourg

Saat: 10:00                                                                                                                                              Tarih:12.02.2022.”

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız