Atılım Nancy
Fransa’nın Nancy kentinde 18 Ocak’ta Nancy Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Antifaşist Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda Young Struggle temsilcisi sunum yaptı.
Toplantı, iki gündemle yapıldı.
İlki, sosyalist gençlik örgütü Young Struggle’a önerilen sunumdu.
19 OCAK’TA ANTİFAŞİST GÜÇLER İŞÇİ SINIFIYLA BİRLİKTE SOKAKTAYDI
İkincisi, Fransa’da yürürlüğe konulmak istenen mezarda emeklilik yasasına karşı yapılacak eylemlere güçlü katılım sağlama konusuydu. Bu gündemle ilgili yapılan tartışmaların sonunda, güçlü bir iradeyle eylemlere hazırlanma ve güçlü katılım sağlama kararı çıktı. Nitekim 19 Ocak eylemlerine güçlü, militan tarzda katılım sağlandı.
Katılımcıları arasında Bloc Antifasciste Nancy, FSE Nancy’nin de bulunduğu Antifaşist Genel Kurul’a sunum yapması için davet edilen Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle adına yapılan konuşmada, Ortadoğu, Kürdistan devrimi, Rojava devrimine yönelik işgal saldırıları, Rojhilat isyanı, ekoloji mücadelesi, Avrupa’daki etkileri üzerine değerlendirmeler yapıldı.
Young Struggle’ın sunumunda, Ortadoğu’nun Jeopolitik açıdan, dünya petrol rezervlerinin merkezi konumunda olması, sömürgeci faşist Türk devletinin Rojova devrimine yönelik saldırılarıyla oradaki halkçı devrimi tasfiye etmek, Kürdistan’ı parça parça işgal ederek sömürgeleştirme amacını taşıdığı, aynı zamanda emperyalistler ile işbirliği yaparak yurtsever, devrimci ve komünistleri o bölgeden çıkarmak olduğu, Rojhilat ayaklanması ve devrimin tüm İran’a yayılmasının önemi üzerinde duruldu.
Sunumda ayrıca, Türk devletinin Kürdistan’da kimyasal silah kullanarak savaş suçu işlediği, bölgeye uluslararası doktorların gitmesinin engellendiği belirtildi.
“AVRUPA DEVLETLERİ FAŞİZMİN SUÇ ORTAĞIDIR”
Young Struggle’ın sunumunda faşizmin düşünce özgürlüğünün alamayacağı, katliamcı, insan ve doğa düşmanı bir suç örgütü ve pratiği olduğu, emperyalist kapitalist sistemi ayakta tutmak için burjuvazinin kanlı diktatörlüğü olduğu, her türlü bedeli göze alarak faşizme karşı gösterilen direnişi Avrupa metropolleri ve şehirlerinde sokaklara yaymak gerektiği, çünkü faşizm sadece bulunduğu ülkeyi ve o ülkedeki yaşayan insanların değil bütün dünyaya zarar veren bir suç örgütü ve katliamcı politika izlediği, Avrupa devletlerinin bunu desteklediği ve suç ortağı olduğuna dikkat çekildi.
“KÜRDİSTAN’DA FAŞİZME DİRENEN GÜÇLERLE AVRUPA’DA ENTERNASYONALİST DAYANIŞMAYI YÜKSELTELİM!”
Young Struggle temsilcisi, “sömürgeci faşist Türk devletine karşı sokaklarda enternasyonal mücadeleyi büyütmek, faşizmi teşhir etmek ve orada direnen antifaşist güçlerle dayanışma içerisinde olmaktır” diyerek sunumunu alkışlar eşliğinde tamamladı.
Toplantının Soru- Cevap bölümü de verimli geçti ve sunum alkışlarla son buldu.
Toplantıda Young Struggle France dergisi ve TSP’nin (Tutsakların Sesi Platformu) yeni yıl takvimi tanıtıldı ve ilgi gördü.