Basel Yeşil Sol Parti için seferber

Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerine yönelik yurt dışında partilerin seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın yeni hedefi, bu seçimde oylarını yüzde 50’nin üstüne çıkarmak.

Basel’de oluşturulan Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu, seçime dair hazırlıklarını tamamladı ve 29 Nisan’da halkı sandığa taşımaya hazırlanıyor.

Seçim çalışmalarını değerlendiren Basel Seçim Koordinasyon Üyesi Mehmet Karahan, İsviçre, Almanya ve Fransa üçgeninde kalan Basel Kantonu’nda 25 kişiden oluşan Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonunun uzun süredir çalışma sonucu artık halkı sandığa taşımaya hazır olduklarını söyledi. Mehmet Karahan, “Bütün hazırlıklarımız tamam. Daha önce oy kullanmamış olanların kaydını yapmak için çalışma yürüttük. Yine sandık güvenliği için müşahitlerimiz hazır. Seçimde oy verme işlemleri 29 Nisan’da başlıyor, 7 Nisan’a kadar sürecek. Almanya, Fransa ve İsviçre üçgeninde 25 kişiden oluşan bir komitemiz var. Komitenin içinde Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri var. Şu ana kadar iyi bir çalışma yaptık. Şimdi artık oy vermeye yönelik hazırlıklarımız var. Otobüs tuttuk, seçmenleri oy vermeye taşıyacağız. 4 bölgede otobüs kaldıracağız. İnsanları Zürih’e götüreceğiz. Her gün çalışmamızı sürdürüyoruz. El bildirileri dağıtıyoruz. Halkımız hayli heyecanlı, her zaman İsviçre de bizim partimiz ilk parti çıkıyor. Bir kez daha birinci çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.

Seçim Koordinasyon Üyesi ve aynı zamanda Mereş merkezli depremde çok sayıda yakınını kaybeden Seyit Maniş ise ağır bir süreçten geçtiklerine dikkat çekerek, “Bu süreç boyunca oy hakkı bulunan binlerce seçmene ulaşmayı başardık, kayıtları bulunmayan ve seçmen yaşına ulaşan, buraya yeni gelen yüzlerce insanın kayıt işlemleri için yardımcı olduk. Basel sahasında geçmiş dönem seçimlerinden kalma başarı ve  deneyimimiz söz konusu, haliyle bu çalışmalara yabancı değiliz. Geçmiş dönem seçimlerinde ulaştığımız başarının üstünde bir başarıya ulaşmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaşanan ağır sürecin farkında olarak mevcut sistemin yıkılabilmesi adına, halkımızın geleceği için tüm gücümüzü seferber ederek bu çalışmalarla sıkı sıkıya sarılıyoruz” dedi.

Seçim çalışmalarında aktif olarak görev yapan Sakine Tosun da “Bütün halkımızdan rica ediyorum; oyunuzu kendinize, kendi partinize verin. Bu zülüm, bu esaret bitsin. Kendi insanımız için, kendi halkımız için oyumuzu kendi partimize verelim. Bu zulme, bu felakete artık yeter diyelim. Artık yeter” şeklinde konuştu.

Mûşlu Abdulselam Sakık yıllardır Basel’de yaşıyor. O da seçim çalışmalarında aktif görev alıyor. “Kimin oy hakkı varsa mutlaka gidip oy kullanmalı, kimse kendini geri çekmemelidir. Bu seçim Kürtler için bir varlık yokluk meselesidir. Bu seçim diğer seçimlere benzemiyor. Eğer bu seçimi kaybedersek biz de yok oluruz. Kimse benim işim var demeden sandığa gitmelidir” diyor.

Mine Nazari, 2 yıldır Basel’de yaşamak zorunda bırakılan Cumartesi İnsanlarından biri. Seçim çalışmalarında aktif olarak görev alan Nazari, şunları aktarıyor: “Kadın boyutuyla çalışmalarımızı bileşenlerimizin kadın yapılarıyla ortaklaşarak sürdürüyoruz. Seçmen kayıtlarının kontrolü ve yenilenmesi dahilinde ev ev dolaştık. Bu süre zarfında Yeşil Sol Parti’nin seçim broşürlerini seçmenlere ulaştırdık. Kayıt sürecinin sonlanması sonrası şimdi de seçim tarihinin belirlenmesiyle ilk seçim zaferi kadar bir heyecan yarattı bizde. Adımız Yeşil Sol Parti şu anda ama o HDP ruhunu taşıyarak çalışmalara desteğimizi sunuyoruz.

Bu seçim 7-8 maaş alan muktedirlerin bir kilo soğan alamayan insanlara olan baskısının, zulmünün, haksızlığının, eşitsizliğinin giderilebilmesi, Cumartesi Annelerine yönelen saldırılar, Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen Galatasaray Meydanı’nın yasaklanması, yine ülkede süren topyekun anti demokratik uygulamalar kapsamında diktatörün devrilebilmesi ve demokrasi ortamına ulaşabilmemiz adına bu seçim bizim için büyük bir fırsattır.”

Mustafa Demir de seçim koordinasyonunda yer alıyor. İsviçre’de seçmenlerin sandık başına gideceği 29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında  Zürih, Bern ve Cenevre kentlerinde oy verme işleminin gerçekleşeceğine vurgu yapan Mustafa Demir, “Seçmenlere ulaşmak adına düğünler, iş yerleri ve kahvehaneler başta olmak üzere kitlelerin bulunduğu alanlarda sürdürdüğümüz çalışmalarda oldukça yoğun bir ilgi ve coşku ile karşılanıyoruz. Çalışmalarımız  sadece Basel Kantonu dahilinde sürdürülmüyor. Gerek Almanya gerekse Fransa’ya komşu olan Basel Kantonu sınırlarında da seçmenlerin yakın bulundukları sandıklara taşınması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye ve Kurdistan’daki mevcut rejime karşı verilecek her bir oyun katkısının, öneminin farkındayız. Bu çerçevede tüm seçmenlerimizden seçim tarihlerinde mutlaka sandık başına giderek oy kullanmalarını önemle istiyoruz” diyor.

 

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız