1 Nisan 2023 Cumartesi - 09:32
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Olağanüstü süreç ve gazetemiz Atılım’ın rolü- Atılım Avrupa Perspektif

Atılım Avrupa Eki 630. sayı Perspektif köşesi

6 Nisan 2020 Pazartesi- 12:32
Olağanüstü süreç ve gazetemiz Atılım’ın rolü- Atılım Avrupa Perspektif
PaylaşTwitWhatsapp

Olağanüstü süreç ve gazetemiz Atılım’ın rolü

Kapitalizmde sağlık alanının ticari bir sektöre dönüştürülmüş olması, insan sağlığı yerine kâr esasına dayanması, parası olanın sağlık olanaklarından sınırsızca yararlanmasını sağlarken; yoksul ve emekçi kesim ise, bu haktan ya hiç yararlanamamakta, ya da çok sınırlı yararlanmakta.

80’li yıllardan itibaren giderek hızlanan özelleştirmeler sağlık alanında tekelleşmeyi beraberinde getirirken, kapitalist devletler de sağlık alanından sürekli kısıtlamaya gittiler. Muayene, tedavi katkı payları, hasta yatak kapasitesinin azaltılması, çok sayıda hastanenin kapatılması gibi.

Özelleştirilen hastanelerde doktor ve hemşire gibi uzman personel azaltıldı. Taşıma, lojistik, mutfak, temizlik, laboratuvar, röntgen gibi hizmetler taşeron firmalara verildi. Hastalar müşteri olarak görüldü. Amerika’da sağlık sigortası ve parası olmadığı için Koronavirus tedavisi yapılmayan ve ölen insanlar, Avrupa ülkelerinde yeterli yoğun bakım kapasitesi olmadığı için ölüme terk edilen insanlar, bu düzenin aynasıdır.

Covid 19 adlı virüsün hızla yayılması, kapitalizmde sağlık sisteminin ne kadar yetersiz olduğunu gözler önüne serdi. Şimdiden on binlerce insanı katleden bir sistemle karşı karşıyayız.
Yaygın testler yapılması, hastalanan insanların tedavilerinin sağlanması, hijyen malzemesi, gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanması gibi önlemler yerine, insanları evlere hapsederek, ordu, polis gibi militarist gücünü sokağa çıkararak adeta toplumu nasıl teslim alacaklarının, sokağı nasıl işgal edeceklerinin tatbikatını yapmaktalar.

İşçiler, tekeller kârlarını kaybetmesinler diye hâlâ çalışmak zorunda bırakılırken, tekellere milyarlar, trilyonlar aktarılmakta.

Burjuva medya ise, “aman evlerinizde kalın, devlet büyüklerini dinleyin” propagandasından devletlerin sistemi kurtarmak için ne kadar fedakarlık yaptıklarına kadar çeşitli safsatalarla insanları uyuşturmaya, uysallaştırmaya çalışmakta. Birbirinin zıddı sözde bilimsel araştırmalar, haberler, videolar ortalığı kapsamış durumda. Bilgi kirliği had safhada.

Ancak, kapitalizmin bu çürümüşlüğüne hayır diyen, onu teşhir etmek için sokağa çıkan örnekler çoğalmakta. Devlete değil, işçi ve emekçilerin dayanışmasına güvenmek gerektiğinin örnekleri de çoğalmakta. Greve çıkan işçilerden yardıma muhtaç olanlara gönüllü yardım gruplarına, devletin yapamadığını yapmak için maske üretip ücretsiz dağıtımını sağlayan Gik-Der örneğine kadar güzel çalışmalar yapılmakta.

Zamanı burjuva medyanın kirli bombardımanını okuyarak, izleyerek geçirmek yerine AGİF’in yaptığı gibi dijital ortamda kolektif eğitim çalışması ve bireysel eğitim örnekleri de gelişmekte.
İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü koşullarda gazetemiz Atılım, onlarca emekçisinin hummalı çalışmasıyla çıkarılıyor ve geçici olarak dijital ortamda dağıtılıyor. İşçi ve emekçileri bilgilendirmeye, bilinçlendirilmeye ve nasıl hareket etmeleri gerektiğine dair perspektif vermeye çalışıyor. Yaşanan süreci sınıfsal bakış açısıyla ele alarak bir farkındalık yaratıyor.

Gazetemizin her okura, aboneye ulaştırılması için bir iletişim ağı örgütlenmiş bulunuyor. Gazetemiz çıktığında her ülkede belli muhataplarına, muhataplar kent muhataplarına ve onlar da her okura ulaştıracağı bir örgütlenme. Okur ağının geliştirilmesi ve yaygınca dağıtımının örgütlenmesi için, her okurumuzun sosyal medya üzerinden gazetemizi yaygınlaştırması da bu geçici süreçte stratejik bir öneme sahip.

Okurlarımızın kendilerine dijital olarak ulaşan gazetemiz ile dayanışmayı unutmamaları, maddi dayanışmanın yanı sıra, gönüllü muhabirler olarak da çalışmaları ve yerellerindeki gelişmeleri haberleştirerek gazetemize ulaştırmaları gibi devrimci görevlerini hatırlatarak, sağlıklı bir hafta diliyoruz.

Etiketler: atılım avrupacovid-19perspektif

ilgiliiçerikler

Hepsi Suçlu – Atılım Avrupa / Avrupa Gündemi*
GÜNCEL

Hepsi Suçlu – Atılım Avrupa / Avrupa Gündemi*

21 Ağustos 2021 - 11:09

İkiz kulelere saldırıyı bahane ederek “terörizme karşı mücadele” adı altında Ekim 2001’de Afganistan’ı işgal eden emperyalist ABD geçtiğimiz günlerde geride...

Daha fazla oku
Yaz kamplarının ardından – Atılım Avrupa / Perspektif*

Yaz kamplarının ardından – Atılım Avrupa / Perspektif*

21 Ağustos 2021 - 11:05
Günlerin getirdiği daha fazla mücadeledir – Atılım Avrupa / Sosyalist Kadın*

Günlerin getirdiği daha fazla mücadeledir – Atılım Avrupa / Sosyalist Kadın*

21 Ağustos 2021 - 10:58
DSÖ: Avrupa’da Covid-19 vakalarının yüzde 68’i Delta varyantı kaynaklı

DSÖ: Avrupa’da Covid-19 vakalarının yüzde 68’i Delta varyantı kaynaklı

24 Temmuz 2021 - 13:31
Doğa felaketi değil, kapitalizmin felaketi – Atılım Avrupa / Avrupa Gündemi*

Doğa felaketi değil, kapitalizmin felaketi – Atılım Avrupa / Avrupa Gündemi*

23 Temmuz 2021 - 10:49
Sonraki yazı
Mültecilere ve Romanlara yönelik ırkçı saldırılara tavır almak- Atılım Avrupa Gündem

Mültecilere ve Romanlara yönelik ırkçı saldırılara tavır almak- Atılım Avrupa Gündem

ÖZGÜR HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • HDP Avrupa Temsilciliği’nden seçmen kaydı kampanyası

    HDP Avrupa Temsilciliği’nden seçmen kaydı kampanyası

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • HBDH Kızıldere şehitlerini Zürih’te andı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Yeşil Sol Parti’den seçim şarkısı: Buradayız – VİDEO

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Siyasal savaşım anı olarak seçimler ve antifaşist örgütlenme – Atılım / Başyazı*

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • AVEG-KON seçim tutumunu açıkladı: Halklarımızın iradesini burjuva bloklara teslim etmeyelim!

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D